čtvrtek 17. ledna 2019

Chvilka v kuchyni #2

Hezký večer,

minulý týden jsem se v kuchyni příliš neohřála, ale i tak nám na talíři přistálo pár rychlých mňamózních dobrůtek. Třeba se inspirujete nějakou z nich.

Opět se u nás zabydlely hrnečkové dortíky. Jsou rychlé, jednoduché a zasytí. To je ideální kombinace. I když vařit je v šest hodin ráno je i tak vcelku na knop a žádná rychlost není tak rychlá :-) Určitě mi maminky, co vypravují děti do školky, naprosto rozumí. Ale zas to pochutnání prostě stojí za to. 



Polévkujeme jak jen to jde. Jednoduchý zeleninový vývar s drobením milujeme a čočkovou s kuskusem a šlehaným vajíčkem také nepohrdneme. Naopak :-) 

 

Měla jsem v mrazáku zbyteček mexické zeleniny a pořád nějak nevěděla, co s ní. No nakonec jsem ji smíchala se 3 vajíčky, nastrouhaným sýrem a přidala trochu soli a pepře a hodila vše na pánev vyloženou šunkou. No a výborná omeleta je na světě.


Mleté maso s dušenou rýží, těstovinami a trochou vývaru. Mňam. Zejména když vařil chlap :-) !


A když se prostě nechce vařit (spíše tedy není moc čas na vyvařování), tak to jistí tousty se šunkou a sýrem.


Pomazánka ze zakysané smetany, lučiny, taveného sýra a šunky měla dost úspěch i u holek. Těm jsem k tomu navíc přidala porci ovoce :-) 

 

Mám novou formu na bábovku, a tak ji podrobuji zkoušce vcelku dost. Minulý týden třikrát, jen tedy jeden z pokusů (vždy se jednalo o mramorovou bábovku) jsem nefotila. Důvod? Podařilo se mi formu špatně vymazat a výsledkem nebyla ani tak bábovka jako trhanec. 

 


Tak to bychom měli vše. Jaké dobrůtky vaříte vy? :-)
SHARE:

2 komentáře

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig