úterý 29. ledna 2019

Jo Nesbo: Macbeth

Pěkný úterní večer,

ještě před Vánocemi jsem poslouchala svou prvotinu od autora Jo Nesbo. No povím vám, mé pocity z něj jsou vlastně rozporuplné....

Tento autor je vychvalovaný, někým dokonce opěvovaný či vynášený do výšin. Byla jsem tedy zvědavá, jak bude působit na mne. Zároveň jsem si vybrala audioknihu s názvem Macbeth. Miluji totiž klasického Shakespeara a vždy mne velice zaujme, pokud se nějaké dílo dočká moderního zpracování.

Macbeth je v tomto zpracování policistou a zároveň bývalým feťákem, který díky své touze po moci a penězích sklouzne zpět do světa drog, zločinu, korupce a nebojí se jít i přes mrtvoly (doslova), aby dosáhl svého...


Příběh sám o sobě je zpracován velice zajímavě a neotřelým způsobem. Autor si dal opravdu velmi záležet, aby přinesl i nové prvky, i když víte vlastně (pokud znáte originál), jak to asi dopadne, ale i tak dokáže překvapit. Na druhou stranu zatížení zmíněnou klasickou předlohou je v tomto případě asi až moc veliké a ve finále nemohu říct, že by mne Macbeth zaujak natolik, že bych se k němu chtěla vrátit a hltala každé slovo. 


Co vy a Jo Nesbo, řadíte se mezi fanoušky nebo vás nechává chladnými?

SHARE:

2 komentáře

  1. Nesboa jsem nikdy nečetla, vždycky jen poslouchala v audio podobě a některé detektivky jsou na mě až moc detektivní, ale moc se mi líbil Sněhulák, je tedy myslím namluvený jen ve slovenštině, ale snad i díky tomu má příběh takovou zvláštní atmosféru. Pak jsem s napětím poslouchala i Lovci hlav :-) Ale jinak mám pocit, že jsou i lepší autoři, než je Nesbo, ale je to prostě o vkusu každého :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já právě vím, že jeho knihy jsou hodně chválené, a tak jsem také zkusila. A přesně musím souhlasit, že jsou i lepší. Na druhou stranu, abych mu nekřivdila, určitě si ještě v budoucnu něco jiného zkusím přečíst či poslechnout pro porovnání :-)

      Vymazat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig