neděle 13. ledna 2019

Tvořivý týden #2

Hezkou neděli, tvořivci,

venku prší, doma vaříme a uklízíme, a tak jsem si udělala chvilku pauzičku, kávičku a rozhodla se sepsat tvořivý report z tohoto týdne. Tentokrát je v hlavní roli šicí stroj... :-)

Máme v rodině nové miminko, a tak jsem si nenechala ujít příležitost a vyzkoušet tak něco nového z mimi tvoření. U Caramilly jsem oběvila střih na krásné huculky do kočárku. Střihla jsem je rovnou třikrát. Ono určitě budou potřeba :-)


 

A samozřejmě nesměl chybět i malinký plenkový dort s chobotničkou na vrchu. Když už si najdete "ten svůj grif", tak je plenkodort vcelku rychlá a jednoduchá záležitost.


Před časem jsem se u Andrejky z Kozího života zapojila do lízátkové sbírky pro onkoláčky. Velice mne to zaujalo - prostě taková maličkost jako lízatko a dokáže nemocnému pomoci. Zejména když se jedná o děti, tak je to malá - velká pomoc...


Ale nezůstalo jen u lízátek. Slovo dalo slovo a já zjistila, že nedostatkovým "zbožím" jsou také čapky - různých velikostí, tvarů, barev... Prostě čapky. No to je něco pro mě, že. Začala jsme tedy dávat dohromady první šité kousky a postupně jich nasbírala okolo 20.

 


První balíček je tedy nachystán a  putuje k Andrejce a dále pak na předání. Neodpustila jsem si a přidala i pár lízátek. A navíc, i do budoucna,  jakmile budu mít kousek "akorát čapkové" látky, bude nová čapka.... Pro mne maličkost a pro někoho třeba fajn maličká radost.


U Caramilly jsem si také oblíbila střih na ušaté čepice. Na konec uší vždy našiji suchý zip, a ty pak po zamotání kolem krku dobře drží (a holkám se bez potíží dobře následně rozepínají). Tentokrát jsem jako materiál použila netradičně motivovanou svetrovinu a nakombinovala ji s úpletem. Neodpustila jsem si kožešinovou bambuli a celkově myslím, že ta tomu dodala pravý šmrnc :-) 


Holčičkám Rozárce a Karolínce budu posílat zase pár nasbíraných víček, a tak aby byl balíček trochu veselejší, ušila jsem čapky i pro ně. Ať jsme všichni dvojčatově sladěni :-) 


 

Skoro to vypadá, že o vlnu a háček ani nezavadím. A je to tak trochu pravda. Stále pracuji na háčkovaně pletených svetřících a věřím, že vám je brzy ukáži v plné parádě...

A co vyrábíte vy?


SHARE:

4 komentáře

  1. Paráda, že sledujete tolik dobročinných projektů :) Obzvlášť ty poslední čepičky jsou moc krásné a věřím, že radost udělají obrovskou :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji :-) zas tolik těch projektů není - víceméně 3-4, ale snažím se je podporovat pravidelně. Dává mi to tak větší smysl. Sem tam něco jednorázově, ale to je dle situace a dané potřeby :-)

      Vymazat
  2. To je krásy.
    Dnes jsem narazila na tvůj blog a smekám a kochám se a nevím, kam dřív.
    Máš můj veliký obdiv.
    Krásné dny přeji.
    Bohunka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji za krásný komentář. Jsem ráda, že se má tvorba líbí :-)

      Vymazat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig