pondělí 18. února 2019

Chvilka v kuchyni #7

Hezký pondělní večer,

poslední dny jsem se opět trochu rozjela, co se vaření týče, a tak jsme měli v minulém týdnu novinky i osvědčené "klasiky"... :-)

Hrnečkový dortík, kdy jsem klasický bílý jogurt vyměnila za kakaového Kostíka, byl chuťově vcelku zajímavý. A to v kladném slova smyslu . Společně s kiwi a datlovým sirupem se jednalo o moc dobrou a vydařenou chuťovou kombinaci. 



Tousty a domácí marmeláda jsou poslední dny našimi velkými  oblíbenci. Jen ta marmeláda rychle ubývá, a tak budu muset 2-3 skleničky zase brzy udělat. Už přemýšlím, jakou ovocnou variantu zvolím - zda citrusy, lesní ovoce nebo např. jablka... :-) 


Polévkujeme každý den. Ne, nepřeháním. My polévky milujeme. Ať už rychlé zeleninové vývary, ... 


... přes poctivý hovězí vývar z pomalého hrnce,...


..po výborné počiny z MioMatu.

Tentokrát to byla rajčatová a řepná,...

 

...brokolicovo - batátová a mix v podobě batátu, brambor, mrkve, cibule a koření. 

 

Na talíř "naházet" šunku, pečivo a sýr (holky teď frčí na sýrových tyčinkách od Bobíka) - to je výborná varianta rychlé svačinky, která nezklame. Také to tak někdy děláte?


Hodit toustový chléb na pánem, udělat do nej díru a do té nalít vajíčko. Ano, v těch videích to vypada náramně jednoduše, ale prdlajs.. vajíčko se mi připeklo a roztrhlo. Naštěstí chuťově to šlo. Příšte ale asi nechám klasické volské oko. To bude jistota. :-) 


Rychlý oběd, když nemáte příliš času? Těstoviny. Tentokrát v kombinaci mleté maso, smetana a niva. Jednoduché a mňamózní. 


Po opravdu dlouhé době jsem pekla klasické kuřátko. Ta vůně! Jen s čerstvým domácím chlebem. Výborné...


A když už jsem zmínila ten domácí chléb, tak opravdu konečně na něj také došlo. Povím vám, že jsem ani nevěřila, že po té téměř měsíční pauze kvásek ještě ožije. Ale povedlo se a dva prckové se krásně nafoukly do výborného chlebíku. Na příště mám již nachystané podmáslí... :-) 

 

Mám ráda "sušenkové" či piškotové dorty a v týdnu jsem se k nim opět vrátila. Na jeden jsem vám sepsala i recept ZDE.


Druhý jsem dělala z máslových sušenek, smetany na šlehání, zakysané smetany a ztužovače. Opravdu jednoduché a moc dobré. Doporučuji vyzkoušet, pokud máte tento typ odlehčených zákusků rádi. 

 

A protože je kuchyň již zase plně funkční, už přemýšlím, co vše budu vařit v tomto týdnu. Nějaké rady či nápady? :-) 
SHARE:

2 komentáře

  1. Miluji toasty :-) obecně ten toastový chléb :-) a piškotový dort si vybavuji z dětství, kdy ho dělávala mamka s tvarohem a různým ovocem. Mňáám..

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám moc ráda takový ten silnější a větší toustový chléb, chutná trochu jinak a prostě tak nějak lépe :-)

      Vymazat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig