pátek 5. dubna 2019

Chvilka v kuchyni #12

Zdravím kuchaříci,

opět jsem v minulém týdnu brala do kuchyně i fotoaparát (tedy mobil, abych byla přesnější) a díky tomu mám pro vás pravidelníček, který vás může třeba inspirovat k něčemu mňamóznímu...

MioMat je stále v pozoru a tentokrát jsem kromě polévek dělala i kaši z rýře, mandlí a kokosu. Byla výborná. Doplnila jsem ji kompotovanými třešněmi a prostě lahoda!



A když už jsem zmínila polévky, tak (kromě milované batátové) jsem zkusila také novou kombinaci z mrkve, hrášku a kukuřice. 


Ano, i takto může vypadat polévka. Ne, není to rizoto. Opravdu. Vážně... Tak to totiž vypadá, když do uzeného vývaru dáte moc rýže... :-) 


Víkend byl ve znamení grilování - upřímně jsem ani moc nestíhala fotit. Ale alespoň přípravu na burgry, kdy vznikla masová kytička, jsem cvakla. Ano, ani v kuchyni u nás doma neztrácíme humor... :-) 


Miluji uzené maso a sama už pokukuji po nějaké klasické udírně. Toto uzené je dovařované ve vodě a s kaší tvoř naprosto jednoduchou a výbornou kombinaci. Ještě kyselou okurku jsem přidala a výborný oběd byl na světě. 


Nivová pomazánka, kterou použijete jako dip ke grilovanému masu? ...


... Hlavně tedy nesmí chybět to grilované masíčko... 


Začíná být pomalu ale jistě teplo, a tak přepínáme a najíždíme i na saláty. Jen okurka, rajče, sýr, šunka od kosti, vajíčko... více netřeba. 


Nevyhýbáme se ale ani sladkým večeřím. Třeba takové palačinky máme většinou alespoň 1x do týdne. Tentokrát je uvnitř nich kakao. 


Svačinkování je hodně důležité. Alespoň když už nic jiného, tak vás to naučí jíst pravidelně. Ale na domácí svačinku je třeba se připravit. Třeba napéct muffiny s čokoládou a mandlemi. 

 

Postupně se "učím" nosit si i svačiny do práce a je to vcelku zábava. Navíc když si vše nachystáte večer, tak ráno jen chytnete krabičku a jdete...


Když jsme doma, tak se i hodně dostávají ke slovu obložené talířky. 


"Nekonečné jogurty ze severských zemí" jsou teď skloňované v různých FB skupinách vcelku často. Nedalo mi to a také jsem si Vildu a Fildu pořídila. A nelituji! Péče o ně je dost podobná třeba péči o kvásek na chléb a "vypěstovat" si vlastní jogurt trvá cca den. aždý má lehce specifickou chuť a je určitě potřeba (nebo tedy u nás doma) si je pak následně dochutit. 


Asi taková jogurtová klasika je mussli a třeba marmeláda. Já však raději sahám po skleničkách a připravuji míchané svačinky. Jak na doma, tak třeba do práce.

 

 

A aby to doslazení jogurtů nebylo jen marmeládové, dělám i rychlé ovocné rozvary - např. z jablek či kiwi.


Slané pečení bylo tentokrát v režii bagetek s olivovým olejem. Mám je moc ráda a ke grilování jsou ideální mňamkou :-)

 

Ze sladkého jsme si tentokrát pochutnávali na mrkvovém dortu s mascarpone, na který naleznete recept ZDE...


...a také na dobrých známých mandlovkách z vánočkového těsta

 

No a v tomto týdnu se v kuchyni také vcelku činím, ale o tom zase příště.... :-) 
Blíží se víkend, co v kuchyni plánujete vytvořit?



SHARE:

2 komentáře

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig