středa 10. dubna 2019

Chvilka v kuchyni #13

Hezký večer, kuchaříci,

také kolikrát přemýšíte, co budete v následujícím dni či dnech vařit? Já si velice ráda dělám (i kdyby jen sama pro sebe v hlavě) "jídelníček", podle kterého i třeba mimo jiné nakupuji v daném suroviny. A minulý teden to u nás v kuchyni vypadalo nějak takto...

Polévkování nebere konce. Milueme MioMat polévky a stejně tak i vývary. Tentokrát jsem to víceméně poctivě vyvážila. Milovaná batátová byla samozřejmě také, pak bramborovo - mrkvová s cibulí a hráškovo fazolová.

 

Vývary byly tentokrtá jednoduchý zeleninový s testovinami...


...a hovězí tažený cca 3 hodiny v pomalém hrnci. Mňamka!


Do jídelníčku jsme v poslední době zahrnuli i kysané zelí a gnochi. Tato kombinace společně s masem z uzených vepřových žeber je výborná - i když vzhledově řekněme zajímavá.. :-) 


Těstoviny s vepřovým masem a pasírovanými rajčaty jsou výbornou rychlovkou, kterou mají cácorky moc rády. 


Samozřejmě už pomalu začínáme grilovat - jak jen počasí dovolí. Nejvíce poslední dobou používám Koření od Antonína a i to grilovací je výborné a mohu jej doporučit. 


Nevíte, co za přílohu? Co třeba grilovaná cuketa? 


Svačinkování je základ! Je tu někdo, kdo by pochyboval? :-) 



Prvně jsem zkusila tvarohové placky na slano a nebylo to vůbec špatné. Pokud chcete či musíte vynechat z jídelníčku mouku, pak můžete vyzkoušet - vaničku tvarohu smícháte se 4 vajíčky (ideálně zvlášť vyšlehejte bílek a následně jej přimíchejte), kypřícím práškem (1/2 balení) a kořením dle chuti. Pečte na 180 stupňů do ztuhnutí.  


Jogurty Vilda s Fildou se u nás zabydleli. Máme rádi kombinaci s piškoty, rozvarem z ovoce a kakaem. 

 


 

Výborný je pak také lakrumáček, který mý obrovský úspěch u holek. 


Snídaně či svačina? To je super čas na domácí pečení. Prošívanou deku jsem vám také zdokumentovala ZDE.


Jaké dortíky se u nás těší velké oblibě? ...


...Ano, jsou to Pavlova dorty. Tentokrát jsme je dělala ve velkém - dva větší jsem dělala jako dárek a nám domu jsem je udělala v malém - a tentokrát "košíčkovém" pojetí. Krém je opět šlehačka a mascarpone. 

 

 

I na slané pečení jsem nezapomněla (i když chléb jsem tentokrát nedělala) a ve grilování jsem upekla výborné bagetky s olivovým olejem. Recept na ně najdete ZDE.

 

Co jsou vaše kuchařské stálice a máte je na stole každý týden?





SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig