pondělí 15. dubna 2019

Chvilka v kuchyni #14

Pěkný večer,

copak jste v minulém týdnu vařili? Já jsem ke svým klasikám zkusila i trochu experimentovat. Nechte se inspirovat... :-)

Víkend byl lehce hektičtější, a tak jsme si dopřáli nedělní snídani "na vidličku" na sladko. Palačinky mazané marmeládou, přelité domácím jogurtem Vilda (smíchaný s trochou kakaa) a ozdobené kompotovanými hruškami a malinami sušenými mrazem.  Mňamka!


Miomatí polévky jsem vám tentokrát ani nestihla fotit. Byla oblíbená batátová a pak mix kořenové zeleniny. 
Nicméně ani vývary jsme neochudili. Zeleninový s těstovinami a se šlehaným vajíčkem ...


...a kuřecí s těsťovinami a polentou. 


Klasický buřtguláš je pro mne jistota, že si holky s chutí přidají. Ono tedy kolikrát ten buřtík či párek vyndají (ne každý jim chutná), ale brambory a omáčka? Tomu neodolají... :-)


Mám vinnou klobásu moc ráda, a tak mám kolikrát v mrazáku připravenou již "umotanou" porci, kterou kolikrát pořeším rychlý oběd, když při práci z domova nestíhám kuchtit (respektive jsem si nenavařila večer předem...). 


Co k televizi, když nemáte chipsy? Třeba kuřecí křidélka na obíračku :-) 


Milujeme těstoviny na všechny možné způsoby. Tentokrát jsem udělala se šunkou a omáčkou z nivy... 


...s vepřovými kousky a omáčky z kombinace sýrů (jednoduše jsem do trochy mléka rozpustila sýry, co jsem v lednici našla)...

 

...a s vepřovo - fazolovým gulášem. To byl takový hokus pokus, který se náramně povedl a určitě jej někdy (brzy) zopakujeme.


Také gnocchi se u nás doma zabydlely. Třeba s tuňákem jsou moc fajn :-) 


Holky jsou toustíkové, my dospělí koneckonců také, a není moc rozdíl v tom, zda se jedná o toust sladký či slaný. To je pak ke svačince či lehké večeři zaručený vítěz. Sladké tousty pak také vcelku často snídáme. Což mi připomíná, že bych měla zase uvařit marmeládu, už došla a museli jsme kupovat. 

 

Už pár dní mám doma jogurty Vildu a Fildu (uvažiji, že vám o nich napíši něco více v samostatném článku) a zkusila jsem z něj udělat i tzv. lakrumáček (třeba znáte jako Ostraváčka). Holky jej milují a já si také ráda dám. 


Dortíky máme rádi, a tento smetanový je hotový raz dva (když nepočítám tuhnutí).

 

Holky měly dnes do školky donést tři vajíčka každá na velikonoční dílničku. O víkendu jsem tedy do všech jídel vajíčka "vyfukovala". I díky tomu jsem se nakonec dala do pečení čoko bábovky s mandlemi. Díky tomu bylo postaráno i o dnešní (a zítřejší) snídani.

 



 

A to bychom měli vše. Co jste vařili vy?

SHARE:

2 komentáře

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig