úterý 30. dubna 2019

Chvilka v kuchyni #16

Pěkný večer, kuchaříci,

pokud přemýšlíte o tom, co zítra uvařít, tak vás třeba právě teď trochu inspiruji....

Snídaně či svačinky ve skleničkách jsou u nás stále oblíbené. A to nejen u cácorek, ale i u mne, jakožto u "výrobce". Jsou rychlé, jednoduché a mov dobré. Tentokrát jsem z finských kluků udělala lakrumáček s piškoty, který holky milují.


Polévka je u nás víceméně každý den. Tentokrát jsem udělala vývarovou s polentou a vývar s těstovinami - ty jsem pořídila v Ikee a uznávám, že i když nejsou vyloženě polévkové, tak právě polévce ty sobíci prostě sedí.

 

Miomat je opravdu veliký pomocník. Šetří čas, polévky z něj jsou výborné a velice jednoduše se čistí. Batátová polévka z něj je u nás doma už stálice. Tentokrát jsem po delší době udělala kombinaci brambor, mrkev, cibule a také měla úspěch. 


Holky si v poslední době oblíbily kuskus a jakmile jim přistaně na stole, tak jedí o sto šest. Tentokrát varianta se zeleninou a šunkovým salámem. 


Rýžové těstoviny mám zase naopak moc ráda já. Se zeleninou, šunkou a sýrovou omáčkou jsou mňamózní. 


Jak naložit s vajíčky po Velikonocích? Vaječná tlačenka je jasná volba. Milujeme ji, protože ke svačině či studené večeři vždy přijde k chuti.


Stejne tak vaječná pomazánka nemusí být jen po Velikonocích. Já mám ráda tu ve variantě vajíčko, kyselá okurka a majolka. 


A když už jsme u těch pomazánek, tak smícháním šunky, lučiny, strouhané Nivy a zakysané smetany získáte také jednu výbornou. 


Na stůl často během dne dávám něco zobacího. Třeba rajčata se sýrem :-) 


Škvarkovy máme také v oblibě. Kdo mne již nějaou dobu sleduje, tak ví. Ovšem nutnost je mít dobré škvaky. Já sázím na místní malé uzenáře, protože vždy jsem byla spokojená a prostě ty placky chutnají jinak a lépe. 

 

A také něco ze sladkého bych vám mohla ukázat, což? Na víkend jsem nám udělala smetanový "cheesecake" s piškoty a politý čokoládou. Nebyl k tomu žádný speciální důvod, jen jsem chtěla něco dobrého :-)


Neměla jsme pořádně nic a ozdobu, a tak jsem použila mussli a kompotované jahody... Nakonec se tato improvizace osvědčila. 

 

Tak co budete tedy zítra vařit?

Dobrou s kobrou!
SHARE:

2 komentáře

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig