středa 8. května 2019

Chvilka v kuchyni #17

Pěkný večer, kuchaříci,

jak jste si užili dnešní volný den? Já od všeho něco a mohu vám prozradit, že mám pro vás nachystané nové články. Dnes to však vidím na jeden pravidelníček... :-)


Snídaně jsou u nás v týdnu hodně "na rychlo", a tak si snažíme víkendy trochu více užívat. Hodně často toustujeme (na sladko). Většinou máme domácí marmeládu, ale ta mi již došla, a tak jsem tentokrát vyzkoušela brusinkovou z Ikey. Je moc dobrá, určitě zkuste. Ještě mám z Ikey pomerančovou, na tu jsem také hodně zvědavá :-)


A jak tedy vypadají ty snídaně v týdnu? Buď máme něco pečeného, dáme si "křupinky" (corn flakes) a nebo si namícháme jogurt (Vildu či Fildu) s mussli. 


Polévkujeme v podstatě denně. Hodně máme vývary - ať už klasické či s polentou a vajíčky. Milujeme těstoviny v nich a opět jsem se rozhlédla v Ikee, co se sobích těstovin týče :-) 

 

Hodně velikým pomocníkem (hlavně přes pracovní týden) mi je MioMat. Výhodou je, že do něj můžete dát i mraženou zeleninu a i taková polévka je do půl hodiny hotová. Poslední dobou, co se právě mražené zeleniny týče, často nakupuji tuto směs (či i jiné) od pojízdné mražené prodejny - pořád je mám jako Family Frost, i když vím, že se jmenují už jinak...


Taktéž z luštěnin - například z cizrny (kterou ale musíte předem namočit), je MioMat polévka výborná. 


O víkendu jsem také vytáhla multifunkční hrnec a už to jelo...


Dušené kuřecí s hráškem, mrkví a vařeným bramborem mělo veliký úspěch. Doporučuji.


Ještě větší úspěch ale měl vepřový guláš s těstovinami. Po tom se jen zaprášilo. 


Asi jste si už všimli, pokud mne sledujete déle, že těstoviny jsou v našem jídelníčku hodně oblíbené. A třeba takové se šunkou a sýrovou omáčkou milujeme! :-) 


Darovaná nádivka, br salát a domácí bagetka? To je ideální večeřová kombinace. 


Měla jsem chuť na fritatu, ale potřebovala bych obrovskou pro všechny, a tak jsem vařené brambory, zeleninu, šunku, sýr, vejce a smetanu nalila do pekáče a dala zapéct. Rychlé a výborné! 


Od malička miluji vajíčko na hniličko. Setkala jsem se s názory, že to není dobré či zdravé, ale já vám nevím. Nestudovala jsem to nějak do hloubky, řídím se tím, že jednou za čas neuškodí ...


Minulý týden jsem se inspirovala a tentokrát to zopakovala. Řeč je o vaječné tlačence. Já ji mám ráda studenou, manžel si ji naopak přihřívá v mikrovlnce... Inu, je to pochoutka pro každého :-) 


Sladké pečení bylo tentokrát v podobě klasického "litého" koláče s mraženou lesní směsí.


Taktéž jsem neodolala a udělala dortíky pavlova. Tentokrát jsem použila na plnění pařížskou smetanu. No co vám budu povídat, ta klasická mi chutná v tomto dezertu daleko více. Na ozdobu jsem použila nakládané mini hruštičky. Znáte je? Přijde mi to jako ideální zdobící doplněk. 

 

 

Slané pečení jsem měla ve znamení kořenové bagetky. Na tu pro vás mám i recept, který najdete ZDE


Děti mají teď 2 dny volno a mám je doma, co byste mi poradili za kulinářské tipy pro ně? Děkuji a dobrou s kobrou!

SHARE:

1 komentář

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig