středa 15. května 2019

Chvilka v kuchyni #18

Hezký středeční večer,

jakpak v těchto deštivých dnech mlsáte? U nás je to co chvíli nějaká dobrota a třeba i vás trošku inspiruji.... :-)

Lívance a palačinky jsou u nás hodně oblíbené, to už víte, pokud mne sledujete déle, nicméně lívanečky jsem teď trochu opomíjela, protože nemám lívanečník a nemohu stále sehnat "TEN" správný :-) No ale chuť byla silnější a navíc jsem chtěla vyzkoušet, jak budou chutnat lívanečky z jogurtových kluků. A jsou výborné! Doporučuji.


Polévka je grunt a kdo ji nejí, ten je špunt... no to by vysvětlovalo můj metr osmdesát... :-) Jsme polívkoví. Tentokrát jsem udělala zeleninový vývar s rýží a vývar s polentou. 

 

Samozřejmě ani MioMatí polévky nechybí. Jen tedy ta vyrobená z mungo fazolek spíše připomínala kaši. 


Zeleninka restovaná se slaninou a šunkou, trochu zalitá vývarem a zamíchaná s kuskusem? To je naprostá mňamka, kterou mé cácorky milují (i když u této zeleniny zrovna nadávaly na cibuli, která je nyní na blacklistu... :-) )

 

Dost také sahám po multifunkčním (pomalu vařícím) hrnci, protože paradoxně hodně šetří čas. Uvaříte v něm výborné jídlo - tedy on vaří za vás a vy máte čas dělat cokoli jiného. U nás má veliký úspěch dušené vepřové se zeleninou a s vařeným bramborem. 


Po dlouhém, dlouhém, hodně dlouhém přemýšlení jsem si pořídila rýžovat, a tak samozřejmě proběhlo pořádné testování. Recenzi na konkrétní přístroj vám ještě určitě také sepíši, ale co chci říct, že dušené vepřové je výborné také s rýží :-) 


Vepřové na kmíně s rýží mělo veliký úspěch. Dříve jsem jej vařila vcelku často a vlastně ani nevím proč jsem přestala. Je to taková ta klasika, co nezklame. 


Opečený toust, plátkový sýr a vajíčko na volské oko.... Tuto kombinaci naprosto miluji!


A když už jsme u těch toustů, tak s masovou pomazánkou, kterou uděláte z pečeného vepřového masa, majolky, malé lžičky kečupu a malé lžičky hořčice, se jedná o mňamózní kombinaci.


Jogurtíky u nás vedou. Tentokrát s kompotovým ovocem. Je to opravdu super svačinka (a ve skleničkách ještě moc hezky vypadají). 

 

Také si rádi pečete vlastní pečivo? Já moc. Mám ráda proces přípravy těsta, sledovat kynutí... Tentokrát jsem udělala jedny "kořenově" motané z receptu na bagetky s olivovým olejem....


...a druhé kořenové s jogurtem.


Bagetky si pak rádi dáváme nejenom k teplým pokrmům (ono taková ještě teplá bagetka je prostě lahoda), ale také klasicky ke svačinkám doma...


... či na výlet.


Milujeme sladké a zejména o víkendech se bez svačinkové či snídaňové dobrůtky neobejdeme. Minulý týden jsem udělala  nepečený dort z piškot a smetanovo - mascarpone krému ztuženého želatinou. Zmizel během soboty...

 

Takže v neděli to jistila čoko bábovka :-) 

 

Dobrou s kobrou! 

SHARE:

4 komentáře

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig