čtvrtek 23. května 2019

Chvilka v kuchyni #19

Pěkný večer, kuchařinky,

co pár kuchyňských tipů? Pokud přemýšlíte, co tento týden rychlého uvařit, tak se můžete trochu inspirovat z mého minulého týdnu... :-)


Také jste tak polévkoví? My 100% a třeba vývar s baby karotkou a těstovinami je sice "chudý" na pohled, ale výborný na chuť. 



Stává se vám, že chcete udělat polévku s rýží a ono je z toho téměř rizoto? Já měla tentokrát vývar z uzeného masa a ruka s rýží mi trochu ujela... No výsledek vidíte sami. 


Vcelku jsme si oblíbili jogurtové lívance - já do nich používám Vildu s Fildou a jsou výborné. Spíše jsou tedy velikostí něco mezi lívancem a palačinkou a povím vám, že díky jogurtovému zjemnění mi je častokrát holky sní i jen tak "na sucho". 


Pečené maso, cuketa a hodně cherry rajčátek. To je tak, kdy si nachystáte maso a zeleninu na grilování a ono prší... pak přijde na řadu trouba. Není to úplně ono, ale zas chuťově to také jde. 


Uzené maso milujeme. Osobně doufám, že si i časem pořídíme vlastní udírnu a pak to "pojede".. Naštěstí nyní máme štěstí i na výborné malé řeznictví :-) K tomu pár pečených brambor a tatarka. No řekněte, že byste si nedali? :-) 


Kuskus jsem začala ve větším servírovat teprve pár týdnů zpět a holkám moc chutná. Tentokrát jsem k němu na pánvi orestovala zeleninu a schwarzwalskou šunku.


Slaná rychlovka k večernímu filnu? To jsou pizza rozhlíčky se šunkou, kečupem a nivou. A pát jarních závitků.


Po opravdu dlouhé době jsem se také dala do rýžového nákypu. Miluji ho a až se divím, že jsem jej v posledních letech vůbec nevařila. Určitě to napravím. recept jsem vám napsala ZDE.


Jogurty chystám často ke svačinkám, sem tam i ke snídani a také zásobuji své rodiče. Klasické kupované jogurty jse už nepořídila hodně dlouho, když se nad tím zamyslím.... :-)

 

Tentokrát jsem také zkusila jeden jogurtový pokus. Odebrala jsem trochu Vildy a namísto mlékem jsem jej zalila smetanou na šlehání. Ten jogurt je opravdu jiný - hustý, sametový s lehce smetanovým nádechem. Prostě výborný!


Kořenové bagetky si u nás našli své místo - ideální ke grilovánému jídlu. Tentokrát jsem do nich zamíchala ještě škvarky nakrájemé hodně na jemno. Mňamka!


I dortík s mascarpone krémem jsme v minulém týdnu měli. Zmizel vcelku rychle, až jsem se divilaRecept na něj najdete ZDE.


A protože by nebylo v pondělí nic ke snídani, tak jsem ještě asi v deset v noci v neděli pekla tento čoko chlebíček :-) 


Konečně mne to víkendové počasí nalákalo i na smoothie. Mám je hodně ráda a tentokrát jsem z mrazáku vytáhla dračí ovoce a to byla tedy barvička. Má oblíbená (ne, nedělám si srandu, čím jsem starší, tím jsem růžovější...) a chuť? Výborná a ani ne tak mega sladká. Doporučuji vyzkoušet.


Dobrou s kobrou! 
SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig