pátek 17. května 2019

Rýžovar SilverCrest

Hezký den, kuchaříci,

také si rádi tak trochu ulehčujete kuchyňský život pomocí různých technických vychytávek? Já rozhodně. Například nebýt robota na míchání těsta, tak tolik domácí pečivo nepeču...

Ale docela dlouho jsem váhala, zda má pro mě smysl si pořizovat právě rýžovar.


Nicméně náhoda tomu chtěla a minulý týden jsem jej v Lidlu objevila za 500,- To uznejte, že už prostě stojí za to jej vyzkoušet. I tak jsem nechtěla žádný x programový a nabušený, důležitá je funkčnost a praktičnost - a také kolikrát čím méně čudlíků a udělátek, tím menší šance, že se rozbije....



Rýžovar mi hodně vzhledově připomíná malou verzi fritézy, kterou jsme měli kdysi doma - kulaté tělíčko, z části kovové a zčásti plastové. Co se mi líbí je to, že vnitřní miska na vaření jde vyjmout a tedy údržba a mytí je o to jednodušší. Je na ní také riska, která radí kolik vody na jaké množství rýže. Ano, to využívám hodně :-)

Součástí bylo také napařovadlo na zeleninu, široká lžíce a odměrka na rýži.


A jak to s tím vařením tedy je. Povím vám, že vcelku i záleží, jakou použijete rýži, jedna se mi udělala během  chvilky a bez "útěku" hrnce a druhá mi prolezla pojistným ventilem ven (samozřejmě včetně vody).... Co z toho plyne za ponaučení? S tímto přístrojem je potřeba se trochu naučit a odhadnout, jak přesně vařit. Není to o tom, že jen rýži nasypete, zalijete a zaklapnete. Ale tak z chyb se člověk učí a podruhé už jsem si říkala, že jej nebudu hned pouštět naplno a budu jej hlídat.Vyplatilo se!


Důvodem, proč jsem dlouho s pořízením váhala bylo to, abych si domu nepřinesla zase nějaký "čupr" kousek, který ale nebudu používat (podobně jsem kdysi prahla po vařiči vajíček...). Ale zatím mohu s čistým svědomím říct, že jsem za něj ráda. Rýže je z něj velice dobrá, je to víceméně "čisté" vaření a i vzhledově nevypadá nejhůř. 


Co vy a vaření rýže? Máte rýžovar nebo volíte jiný způsob přípravy?
SHARE:

2 komentáře

  1. Rýžovar nemám, bych se asi nevešla do kuchyně, kdybych si koupila každý přístroj, co se mi líbí.. Ale sestra má třeba palačinkovník a úplně jsem zírala, jaké má krásné palačinky. Já se spoléhám na vlastní ruce a obyč pánev.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak zrovna ten palačinkovník mne moc neláká, to si říkám, že mi stačí pátev :-) Ale je pravda, že kolikrát si toto řeknu a postupně mne to nedá a pořídím si dalšího pomocníčka :-)

      Vymazat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig