neděle 5. května 2019

Tvořivý týden #17

Hezký nedělní večer, tvořivci,

copak pěkného jste vytvářeli v tomto týdnu? Já se konečně odhodlala dokončit (no vlastně spíš začít) budny pro holky, které jsem měla už hodně dlouho nastříhané...

Původní záměr - asi tak někdy před měsícem - byl, že udělám holkám na střídačku k dračím bundám ještě jedny a tentokrát v černé barvě, s růžovými lemy a pár knoflíčky. No vlastně jsem to tak trochu i splnila a jen něco málo přidala. 


 

On se mi totiž pomalu ale jistě začal v hlavě rodit dost barevný nápad. Když to vezmu zpětně, tak asi mělo důvod, že jsem se dříve k tomu šití nedostala. Inu, začala jsem si plánovat bundy, které budou plné kytek ale zároveň budou stále nepřeplácané a něčím zajímavé...

Na stonky jsem použila hadovky, květiny vystříhala ze softhellu a doprostřed našila plastové knoflíky. Každý budna je opravdu originál, protože kytičky jsou různě dlouhé a jsou stříhané "od oka", čili žádná není jako ta druhá. Knoflíčky si pak samozřejmě vybraly holky.


No a když už jsem měla květiny našité, budny zkompletované, podsádky připravené a zbývalo mi vlastně už jen lemovat, tak mi klasický stroj vypověděl službu (a overlock, byť jej miluji, mi byl v tu chvíli na prd...). Manžel se opravdu snažil mi co nejrychleji pomoci a po kompletním rozebrání, vyčištění a  složení, které zabralo přes tři hodiny (možná čtyři), stejně chvíli prokluzuje. No uvidíme, zatím se s ním dá tak na 80% fungovat, jen neprošije více vrstev, jak jsem zvyklá, takže ještě jednou asi rozebraný bude a nebo poputuje do servisu...



Hlavní bylo, že se mi budny podařilo došít. Samozřejmě jsem je ještě za tepla večer vyfotila - i když pořádně je skládat na fotku, aby nevypadaly pokrouceně dá zabrat. Mám z nich obrovskou radost a holky snad také :-)


 

 

A i když to počasí bylo tento víkend takové všelijaké, tak na chvíli holky bundičky vyvětraly a zkusily, jak se jim v nich bude venku běhat. No a samozřemě sedí skvěle. Já tedy holkám uděala o kousek větší, aby pod ní mohly mít ještě podvlečenou mikinu apod. a jsem moc spokojená. Inu střihy od Caramilly jsou prostě jistota! Tuto konkrétní bundu (tedy střih na ni) můžete zakoupit ZDE.



A to bychom měli vše... Pokud mne sledujete na sociálních sítích, tak víte, že jsem ještě dneska začala šít dle tohoto střihu mikinkové bundy z happy fleecu, ty ale ještě nejsou zcela hotové, takže vám je ukáži příště. 

Dobrou s kobrou!

SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig