neděle 2. června 2019

Tvořivý týden #20 + 21

Pěkný nedělní večer,

tentokrát jsem spojila dva tvořivé týdny do jednoho článku. Důvod je jednoduchý - v minulém týdnu jsem věci nastříhala a rozešila a dokončila jsem je až nyní :-) Inu nějak mi to uteklo rychleji, než jsem si naplánovala...

Račte nakouknout :-)



Před nějakou dobou jsem si objednala krásné bio úplety z Nani látky , Když mi dorazily domů, byla jsem nadšená. Z tohoto webu jsem totiž objednávala (na doporučení Caramilly) poprvé. Kvalita látky je opravdu znát. Po vyprání a sušení krásně držela tvar i barvu. A já věděla, co z nich ušiji jako první - školkovky. Holky totiž zase povyrostly, atak je třeba doplnit šatník. Opravdu nevím, jaktože tak rychle rostou, zas na druhou stranu neusnu na šicích vavřínech.


 

První látkou, kterou jsem vzala pod ruce a nůžky byla tato s jednorožci. Moc se mi líbí tento netradiční motiv a i holky jsou nadšené (trochu jsem se bála, když to nejsou "My little pony"). Školkovky dělám klasiky s přestřiem a řasenou asimetrickou sukní. Tentokrát by ale ten přestříh, díky vzoru, nebyl tak pěkný, a tak jsem u tohoto zvolila ještě doplnění pomocí "pásku" z nápletu.


Šatky jsou podobné, ale díky knoflíčkům (ty prostě musí být" jsou lehce odlišené. 


Druhé šatičky z motýlkové látky jsem chtěla již šít jako klasické školkovky, ale holky mi to zakázaly. Moc se jim zalíbil tento "dospělácký" střih s pasem, a tak jsem splnila jejich přání a další varianta byla na světě.


Školkovky jsou střihem krásně vzdušné a díky úžasnému úpletu, který je pevný, ale lehoučký, v tomto počasí přijdou opravdu vhod. Doplněné jen třeba legínkami (když je chladněji) jsou ideální pro ty cácorky, které si neodpustí šatičky ani na pískovišti či na hřišti :-)


A samozřejmě zase ty knoflíčky. Ono i u těchto školkovek jsem dělala asymetrický přední díl sukně (i když to na fotkách není až tak uplně vidět", ale pro rychlejší oblékání a ozdobu jsem knoflíčky nemohla vynechat. 


Ještě mám vcelku dost těchto látek, a tak bych určitě ráda udělala vzdušné kraťásky a třeba i školkovky na e-shop. A z té motýlkové možná ušiji i něco pro sebe... Uvidím... :-)

Dobrou s kobrou!

SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig