sobota 20. července 2019

Bram Stoker: Dracula

Hezký večer,

posloucháte audioknihy? A máte rádi klasiku? Ano?

... pak mám pro vás jeden tip.

Dracula....
Myslím, že nesčetněkrát zinterpretovaný příběh asi nemusím nějak zvlášť představovat. Je mnoho různých verzí, návazností a odkazů na osobu Draculy, nicméně tato Stokerova klasika rozhodně stojí o poslech. Zde se totiž dozvídáte více o postavách, které jsou s Drakulou nějakým způsobem spjaty. 



Prolínání časů, sledování osudů Johnatana, Lucy, Míny, van Helsinga a jejich blízkých, to je základním stavebním kamenem, který spojuje jedno - Dracula, krvavý hrabě,z jehož spárů je těžké uniknout.
Celý příběh je vyprávěn jako četba z deníků hlavních postav. Máte tedy pohledy z několika stran a zároveň musíte být, jakožto posluchač, stále ve střehu.


Příběh je velice dobře namluven Pavlem Soukupem, který vás vtáhne naprosto lehce a s jistou samozřejmostí do děje. I když se jedná o horor, tak jsem se popravdě neměla důvod bát. Prostě vlastně víte... Na druhou stranu, pokud si uvědomíme, před jak dlouhou dobou příběh vznikl, tak musíme uznat, jak nadčasový svým kouzelným způsobem je. 


Mě se tato audiokniha velice líbila a určitě se k ní budu ráda vracet. Pokud máte příběhy o Draculovi rádi, tak tento první si určitě musíte poslechnout...
SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig