pátek 12. července 2019

Chvilka v kuchyni #26

Dobré ráno, kuchařinky,

přemýšlíte, co uvařit na víkend? Tak pokud se vám nechce stát dlouho před plotnou, můžete se inspirovat u mne. V minulém týdnu se opět vařilo... :-)

Snídaňové lívance jsou u nás tak nějak víkendová klasika. Oblíbili jsme si zadělávané jogurtem a smažené na kokosovém oleji (mimochodem věděli jste, že na ostrovech, kde zachraňují mořské želvy si místní záchranáři jej také využívají v hojné míře a učí to i domorodce, aby kleslo užívání palmového oleje?). Stačí pak jen kapka - dobře, větší kapka, javorového sirupu či domácí marmelády a mlsací snídaně je na stole. 



Hrášková polévka z MioMatu je výborná, když jste opravdu liní cokoli vařit. Přístroj totiž udělá do půl hodiny vše za vás. A chuťově je výborná. 


Cous cous máme opravdu hodně rádi. Nejvíce ten klasický pšeničný. Příprava je jednoduchá a rychlá a pokud k tomu osmažíte trochu mletého masa, hrášku a zalijete pár lžicemi vývaru, tak je postaráno o výborné jídlo. 


Špagety s vepřovým (mletým) a omáčkou ze 3 druhý sýru. Myslím, že není třeba cokoli dodávat. Jednoduché a děti se mi po tom mohou utlouct... :-) 


Hamburger z grilu, to je mňamka. Jako i z trouby je dobrý, ale z grilu to maso prostě chutná jinak. Pak stačí jen sýr rajče, okurka, majolka a holky k tomu kečup... Mňamka!


Co máme rýžovar, tak u nás rýže opravdu frčí. Tentokrát v podobě rychlého rizota s hráčkem (ano, máme tak trochu hráškové období). 


Pečené maso a k tomu opečený brambor a jako příloha salát z okurky a rajčetem, Jednoduché, rychlé a výborné. 

 

Takovýto salát máme vcelku často. Rajče, okurka a hoooodně balkánského sýra. Jen olivy k tomu chyběly. Tak příště. 


Poslední dobou si ulehčuji práci a těsto na bábovku liju do této chlebové. Nemusím vymazávat formu  :-) 


Svačinkové skleničky už asi nemusím představovat. Máme je dost často :-) 


Snažím se mít doma neustále nějaké čerstvé ovoce. Jablka jsou základ a takto přes léto je to i hodně o melounech. Jak kasicky vodních, tak těchto medových. Co vy? 


A co budeme vařit dnes? Inu, ještě rozmýšlím... :-) 
SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig