čtvrtek 22. srpna 2019

Chvilka v kuchyni #32

Pěkný večer,

trošičku jsem se v posledních dnech u plotny rozšoupla, a i když zůstávám věrná některým klasickám, třeba vás něco osloví či inspiruje, pokud zrovna dumáte, co si uvařit... :-)


Snídaně, tedy hlavně ty víkendové, bývají často lívancové. To už je opravdu taková klasika, která se mi moc líbí. Tentokrát jsem klasickou hladkou mouku zpola nahradila mandlovou a místo mléka použila Vi-Fi jogurt. Lívance sice měly tendenci se trochu připalovat, ale chuťově byly výborné. 


Vývarové polévky jsou základ. Ať užklasické - obyčejné nebo lehce zahuštěné vajíčkem a mlékem.


A ani ty Miomatí nemohou chybět. Třeba cuketová s bramborem je výborná. 


Dlouhou dobu jsem nedělala sekanou. Tentokrát jsem do ni (jak jinak) kydla 3 lžíce Vi-Fi jogurtu (můžete použít klasický bílý) a vložila do ni na tvrdo vařené najíčko.


Pohankové těstoviny pro ne byla novinka, kterou asi moc vyhledávat nebudu- Navrh byl špenát s šunku, který jejich chuť trochu vylepšil.. :-)


Naložené vepřové nudličky se zeleninou a testovinami je klasická rychlovka, co (nás) nikdy neurazí.


Kuřecí palička a hooooodně jasmínové rýže přelité výpekem. Kdo to má také tak rád? Já rozhodně a opravdu nic moc masa v tu chvíli nepotřebuji :-) 


Tak trochu ohlédnutí za dětsvím. Vždy jsem milovala vajíčka a na všechny možné způsoby. Včetně hleba ve vajíčku. A neodolám jemu do teď. Samozřejmě s kyselou okurkou :-) 


Vaječnou tlačenku jsem vám ukazovala už několikrát. Je to oblíbená svačinka mého muže, a tak jsem ji zas po delší době "ukuchtila" . 




 

Dlouho jsem okolo nich chodila a nakonec se rozhoupala. Ano, mluvím o makronkách. První plech jsem uspěchala a vzhledově nic moc....


...druhý byl už o hodně lepší. No já je ještě tak 2-3 upeču a pokud vyjdou pokaždé pěkně (což znamená, že už mi jdou), tak vám sepíši svůj postup. Souhlasíte? :-)


Slané pečení v podobě bagetek z žitné mouky. No, přiznám se, že z klasicke pšeničné mi chutnají více. 


Nakoupila jsem větší množství borůvek (v Bille byla akce), a tak i na smetanový dortík došlo.


Jako základ jsem použila klasické piškoty. Prostě rychlovka.

 

Švestky kam se podíváš... a tak byl koláč, ...


...mám naloženo,...


...a také jsem udělala pár skleniček marmelády. Ta je naprosto výborná - doporučuji vyzkoušet :-)

Dobrou s kobrou!
SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig