středa 28. srpna 2019

Chvilka v kuchyni #33

Pěkný večer,

povím vám, že stát v dnešním mega dusném dni před plotnou, byla vcelku výzva. No nakonec jsme měli oběd i večeři... a při té příležitosti jsem si vzpomněla, že bych vám mohla sepsat kuchyňský pravidelníček... :-)

Víkendové lívance byly tentokrát už v týdnu - výhoda dovolené. Udělala jsem těsto s kokosem a moc dobré to bylo (no musím se pochválit, což) :-)



Polévky jsou v horkých dnech trochu sporným jídlem, ale nezapomínáme na něj. Taková z kořenové zeleniny je naprosto výborná. 


Jak dopadne polévka z miomatu složená jen ze žampiónů? No je mega tmavá :-) Já houby nejím, ale manžel tedy moc chválil, tak snad...

 

Když jsme u těch hub, tak jsem udělala i houbovou se zeleninou. 


A pro houby nejedlé (já a cácorky) ještě klasický nudlový vývar. 


Vcelku často holky poslouchají audioknihy Hurvínka, kde v jedné mluví Hurvínek o tom, že jedl kašpárek. No holky ho chtěly samozřejmě také... :-)


Houbový guláš z pomalého hrnce prý nebyl vůbec špatný. Jen já sem měla trochu problém, abych ho správně ochutila (zkuste dochucovat něco, co nejíte...)


Můj milovaný kuskus s mletým masem. Máme jej teď tak 1-2x týdně a vůbec mi to nevadí. Naopak!


Rychlá omáčka s dušeným mletým masem, zeleninou a s jasmínovou rýží. Jednoduché a pokud vyříte v multifunkčním / pomalém hrnci, tak máte vše téměř bez práce.


Škvarky, mňam, škvarky... Byly s nimi výborné kořenové bagety...


...i klasické škvarkové placky. Výborná slaná svačinka.

 

 Docela jsme si oblíbili rychlokoláče se žmolenkou a ovocem. Velice dobrý byl borůvkový...


... a švestkový jsem pekla rovnou dva dny po sobě. Inu chutnal a během snídaně jsme jej vždy snědli. Brzy vám napíši i recept. Co říkáte?


 

No a protože je švestková sezóna, tak jsem udělala ještě pár dalších skleniček švestkové marmelády. Je výborná na snídaňové tousty.

 

Tak to bychom měli vše. Co budete vařit zítra?

SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig