pátek 27. září 2019

Chvilka v kuchyni #37

Hezký večer,

blíží se víkend a třeba by se někomu mohlo hodit pár kuchyňských tipů. Co říkáte? Tak jdeme na to... :-)


Nakoupila jsem v lékárně - ano, chodím obecně do lékáren nakupovat často a ráda - různé instatní kaše, a tak míváme snídaně sladce kašovité. Třeba taková rážová s javorovým sirupem a trochou švestkové marmelády, to je vám mňamka.  



No a pak, co se snídaní týče, vedou tousty s máslem a marmeládou. Kupuji takové ty větší "americké" toustové chleby (mají např. v Bille či Penny) a jen je lehce opeču, aby nebyly moc tvrdé. 


Jak vypadá vývar, do kterého nemáte klasické nudličky, a tak přidáte vysoce savé vrtule? No, máte minimum vývaru a vrtule velikosti Sputniku...:-) 


Ani MioMat nezahálel. Kombinace hášek, kukuřice a cibule nebyla také vůbec špatná. 


Co se hlavního jídla týče, tak se snažím střídat různé přílohy či doplňovat zeleninou. Nejsem moc omáčky - vaříci typ, ale třeba se to jednou změní. Prozatím se držím své klasiky.

Takové mleté hovězí osmažené na pánvi na másle s baby karotkou a hráškem a k tomu jasmínová rýže, to je vcelku fajn rychlá volba. 


Obalené filé je v podstatě jediný způsob, jak sním rybu, a podobně jsou na tom holky, Tentokrát s opečeným bramborem, ke kterému jsem si nakonec plácla ještě velkou lžíci tatarky a kečupu....


Jak pečete kuře? Já nejraději na vodě, kterou poté (až je výpek) celé kuřátko polévám, aby byla křupavá kůrka. Pak už nám jen ke štěstí stačí nějaké pečivo a kyselá okurka.


Po první (a tento rok asi poslední) houbové výpravě mám v mrazáku pár balíčků "na horší časy", a tak jsem udělala manželovy radost a uvařila hovězí guláš s houbami v pomalém hrnci. Táhl se skoro 5 hodin  (na vyšší stupeň) a na chuti je to opravdu znát.


A jeden obídek za mne uvařila také má mamka. Kuřecí směs se zeleninou. Nevím, jak je to možné, ale i když ji děláme obě stejně a v podobném nádobí, tak ta její je prostě chuťově daleko lepší! 


Dělala jsem pro taťku dost k narozeninám. Cílem bylo něco jemného a lehkého, a tak jsem udělala oblíbený smetanový. Jemně jsem jej doladila (i smetanu) mandlemi a ozdobila oblíbenými Oreo sušenkami. 


Zmrzlina, čokoládová, hooodně zmrzliny. Ano, jsou dny, kdy to prostě chce. A se šlehačkou k tomu... :-) 


Holky si oblíbily poslední dobou kávičky (po kom asi budou) a už jim nestačí jen klasické Caro. A tak sem tam jim udělám bezkofeinové s našlehaným mlékem. 



Minulý víkend byl šípkový. Pár kousků jsem dala usušit pro naše morčátka ...


...a jinak udělala marmeládu. Je výborná, jen tedy hodně pracná a časově náročná. Ovšem v tomto případě jsem se prostě "hecla". 



A je to. Tento týden bojuji s nějaký moribondusem, a tak je to hodně polévkové, ale určitě zase za pár dní nejaké kuchyňské tipy budou. Chcete? :-)
SHARE:

2 komentáře

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig