čtvrtek 3. října 2019

Chvilka v kuchyni #38

Pěkný večer,

copak tento týden vaříte? U nás je totakový mix všeho možného. No pokud kolikrát nevíte, co na ta kamna hodit, tak tady pár tipů z týdne minulého.... :-)

Snídaňová krupicová kaše s Grankem a nektarinkou byla vítanou změnou. Já ji mám moc ráda od malička, a tak se vůbec nebráním tomu ji sem tam uvařit i zbytku rodiny.



Hrášková polévka s cibulí z MioMatu je výborná. Máme rádi i tu verzi bez cibule, ale tato je taková s jemně pikantnějším a sladkým nádechem. Doporučuji vyzkoušet. 


Došly mi nudličky i kapání, a tak jsem do vývaru hodila barevné mašličky. Holky byly nadšené, manžel už méně, ale snědlo se vše a to je hlavní. Inu improvizaci zdar.


Hovězí vývar, rýžové nudle a paštikové knedlíčky? Ano, lehce zajímavá a nezvyklá kombinace, ale chuťově hodně podařená, až jsem se sama divila. 


Kuřecí vývar už byl následně opravdu klasický - s nudličkami. 


Po opravdu dloooouhé době jsme měli domácí čínu - z vepřového masa s mixem zeleniny a s jasmínovou rýží. Vcelku vítané zpestření jídelníčku.


Vepřový "guláš" z mléteho hovězího vařený v pomalém hrnci je naše (téměř) klasika. Doporučuji maso nejprve orestovat a až pak podlít vodou a vařit. Je chuťově lepší.


Jaké placky jsou u nás ty oblíbené? Ano, tipujete správně - škvarkové. Po nich se vždy zapráší.... :-)


No a že ne vždy se vše vydaří podle plánu, to je vidět zde. Chtěla jsem krásně srdíčkovou bábovku a ona mi nešla pořádně vyklepnout a ještě mi praskla. A to je prosím můj naprosto jednoduchý a asi stokrát ověřený recept.... No nic, stane se :-)


Tak a já si jdu uvařit ještě tradiční večerní kávičku... Dobrou s kobrou!
SHARE:

2 komentáře

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig