úterý 22. října 2019

Den mimo a pro sebe

Pěkný večer,

kdy naposledy jste si vzali den dovolené s tím, že jej využijete jen pro sebe? Žádné vyřizování úřadů, lékařů, "povinné" nákupy či akce... Prostě si dopřejete opravdu chvilku pro sebe a  podle sebe? Já se přiznám, že naposledy to bylo ještě v době, kdy jsem čekala holky... No a dnes konečne nastal ten den D!

Tedy takhle, aby to nevypadalo tak, že jsem naprostý dříč a workoholik, co nevyužívá dovolené. To zas ne. Jenže každý, kdo má děti, tak ví, že většina dovolených padne na prázdniny (ano, i ve školce jsou prázdniny) a pak už si nemůžete moc vyskakovat. Sem tam nějaký úřád - nedej bože, když se stěhujete a nechcete bydlet po pytlích, protože prostě ne - i když to jde... :-) No asi to nemusím dále rozvíjet a vyjmenovávat. 

No milí zlatí, chce to ale koukat někdy také na sebe. Já poslední týdny cítila, že už jsem sobě samotné protivná, že víkend mi vlastně nestačil (ono, kdo zná naše víkendy, tak ví, jaký je to kolikrát časový fičák) a tak nějak jsem si uvědomila, že jsem třeba už více jak rok nebyla u kadeřnice. A začalo mě to docela žrát. Jako je to hloupost, mohl by si někdo říct, a samozřejmě na tom svět nestojí, ale ono když už, tak už a div nesaháte po strojku, že to tedy půjde vše, protože ten rozcuchaný drdol je hnusně rozcuchaný.... 


TAK a napsala jsem kamarádce, která vlastní nový a moc pěkný Salon M v Neratovicích, že potřebuji akutní a rychlou pomoc ... :-) Rovnou jsem přestala myslet na to, že bych si k ní zašla některý den po práci. Naopak jsem to rovnou směřovala na pohodu do dopoledne, abych měla víceméně celý den. Povedlo se - dovolená byla zadaná a já se začala těšit a vymýšlet.


Za mlhou hustou, že by se dala krájet.... známe to z Rákosníčka asi všichni. Do toho jsem se dneska ráno probudila a nálada lehce klesla. Gigina stávkovala s venčením - přeci do toho hnusu nevyleze, že. Ale nakonec se povedlo, já jsem rozvezla děti do školky a manžela na bus, uvařila si kafe, ušila dvě čepky a razila. Mlha pořád, po cestě nepěkně vyhlížející nehoda, ale co už - nebudu si kazit náladu a myslet negativně, věřím, že Ti co stáli okolo auta s policisty vyvázli bez zranění.... 

A s takhle pozitivní náladou jsem vpadla i Monče. Prokecala 4 hodiny u kafe během úžasné péče a odcházela nejenom s o 100% lepší náladou, ale také s úžasným účesem.  Však můžete porovnat fotografie před a po. Prostě ohromný rozdíl. 




No a jaký je účel tohoto článku? Nějaká poučka nebo tak? Ne, vůbec. Jen pokud si alespoň jeden človíček z těch pár, co toto budou číst uvědomí, že občas je potřeba vypnout (jakože nekontrolovat pracovní maily na telefonu, což se mi stejně tak úplně nedařilo, ale alespoň jsem se plácala přes prsty, abych neodpovídala :-) ), že je třeba nebýt sobecký k okolí, ale zároveň občas sobecky myslet na sebe a že k vcelku značnému odpočinku stačí jen jeden den, tak to bude fajn.

Já tedy, jak je vám asi jasné, neměla celý den, ani 12 hodin, ale i tak to bylo moc fajn. Naopak jsem si holky vyzvedla ve školce ihned brzy, jak to jen šlo a společně jsme si udělaly holčičí odpoledne - napekly, vydlabaly dýni a nachystaly večeři.


Moni, ještě jednou moc děkuji za super den, vzpruhu a krásné vlasy - ano čučím na ty fotky dokola a dala jsem sem všechny protože jsou prostě pěkné, i když pomalu jedna jak druhá - tedy ta fáze po... :-). Věřím, že k Tobě dorazím dříve než zase za rok! 

SHARE:

2 komentáře

  1. Někdy je přesně takový den, kdy člověk udělá něco jinak a udělá to pro sebe, potřeba jako sůl

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak, mne to dodalo energii a zvedlo náladu opravu o 100%. MOhu jen a jen doporučit :-)

      Vymazat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig