pondělí 14. října 2019

Tvořivý týden #40

Hezký večer, tvořivci,

ten minulý týden byl hodně podzimní a já i podzimně tvořila. Neveříte, tak šup na prohlídku :-)


Zdolala jsem svůj Everest. Tedy ne ve smyslu šití, to se přiznám, že už trošku zkušeností mám, takže se nebojím pustit i do kousků typu bunda či rukavice (ano, ty jsou pomalu těžší, jak ta bunda). Nicméně ten pomyslný výšlap na kopec spočívá v tom, že jsem konečně také ušila zase něco pro sebe.


Už loni jsem prvně začala uvažovat, že bych si učila nějakou mikinu. Původně jsem měla představu klokanky, která ale bude (oproti klasické teplákovině) ze svetroviny s fleecem. Tu jsem i objednala - v krásně šedo černé barvě a dala se do šití... jenže ne mikiny, ale kukel pro holky a dalších kousků... Letos na jaře mne to chytlo znovu a koupila jsem svetrovinu modře mint - ne opravdu nevím, jak tuto barvu specifikovat, protože to není klasická modrá. Trochu jsem ale začala upouštět od klokanky a naopak se vydala do vody sportovní elegance. Na Unuu jsem našla odkaz na moc hezký Cardigan. Vytiskla jsem ho, poslepovala včech cca 35 stránek, vystříhala a přenesla na látku. Vystříhala části na šití a dala se do toho. Jenže v průběhu jsem začala zjišťovat, že tu se mi nelíbí konec, tu je moc veliký cíp, tady bych to více projmula a hlavně potřebuji kapsy, chci zip, více ohnutý a cípatý límec... no co vám budu povídat, z původního střihu moc nezbylo. Já jsem ale naprosto spokojená a asi si časem ušiji ještě jeden. On je totiž naprosto super na procházky či na cvičák, kam jsme teď s Gigi začali chodit.


Jelikož jsme již pár měsíců přestěhováni v novém, tak si i užíváme výzdobu. V létě jsme měli všude spoustu levandule a kan (ty jsem si letos hrozně oblíbila a doufám, že správně přezimuji cibulky) a teď si začínáme chystat výzdobu podzimní. Zejména u vchodu jsme chtělo něco zvláštního a roztomilého, a tak když jsem viděla na Pinterestu tip na ježka ze šišek a pet lahve, neváhala jsem. Už nám to tu hlídá a koťátka z něj postupně obírají lístky i ozdůbky :-) 


A protože se nám moc líbí, tak mu asi ještě uděláme jednoho kamaráda. Aby mu nebylo smutno.

 

Chobotničky jsou u nás stále na denním pořádku. Nicméně tentokrát jsem sáhla po čisté bavlně a vyrobila jednu v podzimních barvách pro princeznu, která na svět vykoukla v sobotu.

 

A co mne čeká v tomto týdnu? Inu, holkám jsme slíbila nové tašky na zumbu a pak samozřejmě chobotnice, chobotnice, chobotnice... Vzhůru do toho!  :-) 
SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig