čtvrtek 17. října 2019

Ze dna koše #3

Pěkný večer,

když jsem si o víkendu říkala, že bych měla zase nafotit spotřebovance, tak jsem si uvědomila, že mám nafocené již jedny a ještě jsem je nesepsala do článku. No hlavně že vám slibuji, jak tu zase bude více kosmetika ... :-)

Tak jdeme na to. Spotřebovanci tu nejsou od toho, abyste se inspirovali třeba nějakou novou kosmetikou, která je běžně dostupná a zároveň kolikrát i přehlížená. Navíc všechny ty věci jsou vždy důůůůůkladně testované mnou a v některých případech i zbytkem rodiny.



Co se sprchových gelů a mýdel týče, tak na vaně a umyvadle se snažím vybírat takové, co mají pumpičku. Ano, možná trochu "rozňahňanost", ale  vyhovují mi. Naprosto výborný je Lipikar od La Roche Posay a a pak kousek od Eurony. Euronu někupuji nějak často, ale musím uznat, že pokaždé, když jsem nějaký přípravek pořídila, tak jsem byla velice mile překvapena a právě třeba mýdla mi i krásně voní.

Když už jsem ale u sprcháčů, tak samozřejmě u nás mají místo i klasické - hodně často třeba od Oriflamu. A pak v poslední době i ráda sahám po sprchových pěnách. Tato od Rituals je jemná a velice příjemná při použití.


Cácorky kolikrát chtějí zkoušet "dospěláckou" kosmetiku, ale já se stále snažím spíše volit tu dětskou verzi. Přijde mi šetrnější. Co mne třeba hodně zaujalo, to je dětský šampon od (pro mne do té doby neznámé) Bione, který holky dostaly tuším od babičky. Je velice jemný, nepálil do očí, dobře se vymýval a vlásky po něm měly velice hezké a dobře rozčesatelné.


Na druhou stranu třeba krémy používají cácorky ty pro velmi citlivou a až atopickou kůži s tím, že jim na ně chodím i já :-) Mažeme hodne celoročně, ale teď nám nastává opět období, když to ještě nabere grády, a tak většinou volím nějaké větší balení a opět s pumpičkou. Třeba oblíbený La Roche Posey. 

Velice jemné, kolikrát netradiční složením a super působící krémy má také Yves Rocher. 


Aussie a Taft je naprostá klasika a vidíte ji tu co chvíli. Nicméně jsem poprvé vyzkoušela i Plantur a tedi kolegové z Neměcka (snad si zemi nepletu :-) ) umí! Jediné, co musím uznat, že po častém použití jsem měla vlasy takové těžší. Nicméně stačilo jednou obměnit šampon a opět pak spokojenost největší.


Výrobky z řady péče o obličej se snažím dávat do samotných recenzí a zrovna tyto všechny tu opravdu i najdete. Myslím, že třeba kousky od Mary Kay nemusím pomalu ani zmiňovat, protože to je jednoduše už dlouholetá láska. Není například (pro mne) lepší odličovač či mycí gel.
Co ale na tuto zimu nemám - a rozhodně chci určitě pořídit - je balzám na nos při rýmě od Saloos. Ten totiž naprosto úžasně uleví od zarudnutí a bolesti a velice rychle pomáhá regenerovat podrážděnou pokožku.


Plátýnkové masky jsou má zhouba :-) Naprosto jsem jim propadla. Tato z DM nádherně voněla, ale upřímně, že bych z ní byla nějak nadšená, to ani ne. Proště neublížila ale ani nenadchla.... 


Co střídám  a obnovuji opravdu důkladně, to jsou výrobky na oči - zejména řasenky a tekuté linky (ty ted i dost vysychají. Z řasenek musím říct, že když už nemám milovanou Devilash, tak docela často sahám po Essence. Jejich řasenky jsou totiž ve většině případů výborné a zároveň levné (tak kolem stovky, což je super). 

Linky poslední dobou používám v tužce, ale pokud mám náladu (a hlavně čas) na něco výraznějšího, tak mi vcelku sedly linky ve fixu od Avonu. určitě vyzkoušejte. 

Korektor od Maybelline byl svého času opravdu horké zboží a kdo jej neměl, jako by nebyl. Samozřejmě jsem ho musela zkusit i já a ano, uznávám, není vůbec špatný. Sice tedy stále preferuji Catrice Camouflage, ale tedy i tento je opravdu topka za přijatelné peníze. 

Co naopak mne vyléčilo, to jsou Melted rtěnky od TooFaced. Já ji kdysi hrozně chtěla, pořídila a jako ano, je dobrá. Ale víte co, jsou lepší (například dlouho držící matná tekutá rtěnka od Maybelline)  a levnější... :-) 


Co vy a kosmetika? Jaké výrobky kupujete stále dokola?



SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig