čtvrtek 14. listopadu 2019

Čoko bábovka s mandlemi a švestkovým rozvarem s badyánem

Hezký večer,

bábovky, to jsou ty moučníky, co nikdy neomrzí a potěší snad každou návštěvu i domácí osazenstvo. Většinou různě obměňuji jeden svůj základní recept, ale tentokrát jsem lehce zaimprovizovala.

Výsledek této improvizace byl ale velice podařený, a tak se s vámi podělím i o recept. 

Nachystejte si:

2 vejce
1/3 hrnku cukru
5 polévkových lžic kokosového oleje
1 vanilkový cukr
3/4 hrnku mléka
2 polévkové lžíce bílého jogurtu
1/4 hrnku kakaa (klasického "hořského")
1/2 hrnku švestkového rozvaru se skořicí a badyánem
2 hrnky polohrubé mouky (přidávejte postupně)
1 kypřící prášek
hrst sekaných mandlí



Vymíchejte hladké těsto, které dáte do vymazané a vysypané formy (já vysypávám mandlovou či kokosovou moukou.

Pečte na 180 stupňů cca 40 minut - kontrolujte špejlí.



Před podáváním ještě pocukrujte moučkovým cukrem.


Dobrou chuť!


SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig