úterý 22. května 2018

Tvořivý týden #18

Hezky tvořivý úterní přeji,

minulý týden jsem zasedla k šicímu stroji a už to jelo... Tedy jelo. nečekejte nějaké monstrózní kreace či návrhářská veledíla, ale čistě skromně mohu říct, že mám ze sebe radost... :-)

Již loni jsem pokukovala po balónových sukních. Líbí se mi i na dospělých, ale samozřejmě v mém tvořícím módu mají holky přednost. Nějak jsem se k nim ale dostala až téměř o rok později.

Holky si "poručily" šaty. Měla jsem doma krásnou šmoulinkovou látku (úplet), která by ale na dvoje šaty nevystačila a zároveň jsem nevěděla, jaké bych k ní zvolila tričko, pokud bych ušila jen sukni. Trocha malé improvizace, a tak vznikly šatičky s balónovou sukní. Střih je tedy, jak je vám už jasné, vlastní a stylem "od oka", ale tedy musím říct, že z nich mám radost.



Ne, nejsou stejné, mají jinak poskládané barevné knoflíčky... :-) 


V akci na mých modelkách, kdy je nejlépe vidět, jak jim v reálu sluší... :-) 


Ale i samotná balónovka se dočkala své premiéry. Pro neteřinku jsem vytvořila jednu s myškou Minnie k jejímu nedávnému svátku.



Aby toho šití nebylo málo, vrhla jsem se i na turkáče (jak jinak než dvoje), dlouhá varianta se ale nesetkala s nadšením - od remcání, že jim to mezi nohama vadí, že si na to div nešlápnou až po jasné "NE"....


... šmikla jsem tedy vršek ještě jednou, zkrátila jej a hned byly na světě 3/4. Ty už se naopak sešly s vítaným nadšením. Určitě nejsou pro toto léto poslední.


Ani háček si neodpočinul. Dokončila jsem další svetřík se spodní sukýnkovou částí. Opět byl pro neteřinku ke svátku. 


Jelikož je cácorka mladší oproti holkám a i vzrůstově menší, ouška na kapuci jsem udělala malinká jako pro medvídka. 


A vzhůru do tohoto týdne. Holky škemrají o další šatičky, já přemýšlím i o sukýnce, nebyly by špatné další ještě alespoň jedny softhellky, mám dost plánů a tak... taaakže uvidíme. :-) 

Jaké máte tvořivé plány pro tento týden?
SHARE:

3 komentáře

  1. Teda, tu balónovku chci!:-). Moc hezké látky a střihy!

    Měj se fajn, moc se mi líbí tvůj blog a budu se těšit na nové články!
    Papa ByGabra

    www.bygabra.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-) Moc děkuji. Zatím jsem, co se balónovek týče, na úrovni dětí, ale už začínám mít menší cukání, že bych si také nějakou udělala :-)

      Vymazat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig