pondělí 5. dubna 2021

Chvilka v kuchyni #13

 Hezký večer, kuchaříci,

Povelikonoční hodování ještě bude pár dní naše jídelníčky určitě ovlivňovat, ale kdyby náhodou nebyla nálada, tak mám pár tipů... :-) 

Snídaňové kaše jsou u nás tak 3-4x do týdne. Chutnají všem a to zejména ta s opraženými banány. 


Ani jogurt není ke snídani problém, naopak. Ale ráda jej doplnili ovocem a slunečnicovými semínky. 


Stejně tak jako chia puding, který dost často nejen snídáme, ale dopřáváme si jej i ke svačině. Ideálně s mussli, ořechy a nějakým ovocem. 


A když je chuť na něco slaného, tak klasická míchaná vajíčka se šunkou nejsou nikdy krok vedle. 


Nejlepší štrůdly chystají mé cácorky. To je pak snídaně nejen výborná, ale i krásně veselá. 


Lívance, lívance a zase lívance. Naše víkendová (no díky covidu už i týdenní) klasika. Tyto jsou z kefíru a byly opravdu výborné. 


Jak to vypadá, když v polévce stojí lžíce? No nějak takto. Inu, sem tam mi ta ruka s nudličkami ujede a přiznávám, že mi to vůbec nevadí :-) 


Čocková nesmí chybět - ideálně z červené čočky, protože je opravdu hodně rychlá. Zahuštěná vajíčkem a trochou mléka nemá chybu. 


Brokolicová s kořenovou zeleninou a zahuštěná krupicí. Ani jsem nečekala, jaký bude mít úspěch. 


Dušené kuře "na paprice" se mrkví a petrželí a k tomu těstoviny. To zmizelo z talíře rychlostí blesku. 


Měli jsme chuť na kachnu, a tak jsem tentokrát zkusila upéct jen stehna. No příště udělám zase celou :-) 


Smažené vepřové nudličky, zelenina, mungo klíčky a rýžové nudle. Tuhle kombinaci doma milujeme. 


Stejně tak jako panenku na kari s kokosovým mlékem. 


Stripsy, hranolky z horkovzdušné fritézy a osmažené cuketové špagety. Ano, i tak může vypadat rychlý oběd. 


Dušené zavařené maso, které smícháte s mrkví, smetanou a těstovinami. To je naprostá bomba. 


Toustíky se slaninou a avokádem z domácí bagetky. Rychlá večeře, když nevíte, co by. 


Milujeme domácí kváskový chléb a s dušeným a zavařeným masem to je naprostá lahoda. 


A další výbornou kombinací je domácí kořenová bagetka s pomazánkou z tuňáka. 

 

Ve škole dostaly cácorky za úkol doma uvařit krupicovou kaši. A protože ji mají opravdu rády, tak jim to šlo krásně od ruky. 


Co k tomu dodat - není nad domácí pečivo a zejména v této době jsem ráda, že díky tomu nemusím co chvíli do obchodu. 

 


Bezlepkové brownies (to z rýžové mouky) se u nás doma zabydlelo a jsem moc ráda, že všem chutná. I synovec s neteří jej snědli ke snídani a ani nepípli :-) 


Ano, naše pudinkové období pokračuje, i když tentokrát jen jednou a pěkně pistáciově... 


To, že z kvásku se nemusí péct jen na slano, ale i na sladko, už určitě víte. U nás tak vítězí kváskový máslový koláč. Nejlepší je ještě trochu teplý.


Dobrou chuť! 


SHARE:

3 komentáře

  1. Paráda 🤩 Vše vypadá moc pěkně. Já vaření miluju ❤️

    OdpovědětVymazat
  2. Mmm, hned jsem dostala na něco z toho chuť! Asi si zítra k snídani udělám ovesnou kaši.. nebo vajíčka? :-D
    Krásné fotky (fotky jídla jsou mé obzvlášť oblíbené :D).
    Vlasta

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-) Já se právě také moc ráda inspiruji fotkami jídel a pak doma sama vyvářím :-)

      Vymazat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig