středa 30. září 2015

Pumpkin Time

Hezký večer,

Také máte rádi dýně? A teď nemyslím jen ty vyřezávané a s nimi spojený Halloween - mimochodem, nejsem sice příznivcem přebírání zahraničních svátků, ale zrovna tento dýňovo - strašidelný bych brala :-)
Sice jej tedy vyloženě doma neslavíme se vším všudy, ale dýni si vyřežeme a k tomu něco dobrého ukuchtíme ;-)


SHARE:

neděle 27. září 2015

Novinky v make-up šuplíku: září 2015

Zdravím krásky,

taky si dáváte sem tam "limit" či předsevzetí, kolik za kosmetiku utratíte v daném období? No já asi pomalu začnu, protože těch novinek bylo zase docela dost :-) 



SHARE:

pátek 25. září 2015

Yves Rocher Time

Pěkný den krásky,

jak si užíváte první podzimní dny? Já náramně - vše začíná být krásně do oranžova, na trzích je spousta zeleniny a ovoce, dozrávají dýně... Nádhera. A o to víc mne to nutí péct, aby to u nás doma "teple" vonělo po koláčích.

A když už jsme u těch krásných vůní, také máte tak rádi výrobky Yves Rocher? Dříve, ještě na vysoké škole, jsem v obchůdcích tohoto výrobce kosmetiky byla co chvíli. Jejich pečující kosmetika mi hodně vyhovuje - netvrdím tedy samozřejmě, že vše a 100%, a hlavně nádherně voní.
Poslední dva roky se do obchůdků nedostanu tak často - v podstatě téměř vůbec (za což mi je asi má peněženka vděčná :-) ), ale o to větší radost mám, když si něco nového pořídím nebo dostanu k různým výročím, svátkům apod.
Přesto jsem v posledních týdnech měla štěstí a něco málo z již osvědčených výrobků si doma nastřádala. Navíc většina výrobků byla ve slevě ;-)


Toaletní vody a parfémy od YR mám hodně ráda - mají jemné nevtíravé vůně, které vydrží vcelku dlouho. Toto 20ml minibalení stálo 165,-  , ale voní božsky po malinách. Do kabelky ideální. Poslední dobou se hodně vracím k těmto sladkým vůním na "denní nošení" a toto je přesně "to pravé". 




SHARE:

středa 23. září 2015

Chlorella pura cosmetics - Regenerační krém s CGF

Hezký večer krásky,

jak už víte, velice ráda se zapojuji do výzev, které jsou uveřejněny na webu Blogerky.cz. I tentokrát jsem se přihlásila, protože krém s chlorellou mne zaujal a slyšela (respektive četla) jsem o něm poprvé. Měla jsem štěstí a tak jsem tu s recenzí na Regenerační krém s CGF;-)

Tento článek jsem odkládala až na "poslední" chvíli , kdy bylo potřeba jej napsat, protože jsem chtěla krém opravdu důkladně vyzkoušet (pozn. obdržela jsem jej na začátku září). Velice oceňuji, že bylo zasláno 50ml balení a nejen malé vzorečky, takže testování je o to důkladnější.


SHARE:

úterý 22. září 2015

2 in 1 by AE style

Hezký den všem,

Tentokrát je můj tvořící článek věnován zejména maminkám malých špuntů (takže určitě budu ráda, když jim jej ukážete ;-) ).



Sice nyní, v rámci své tvůrčím mini dílničky, věnuji většinu volného času přípravě zimní kolekce, ale samozřejmě i sem tam dělám něco "mimo" - např jste si mohli všimnout nových Fimo kousků na eshopu.
Byla jsem požádána kamarádkou, zda bych nevymyslela dětskou deku / podložku, která by šla použít i jako vak na hračky. Já už delší dobu přemýšlela, že bych nějakou vymyslela (i když pro své děti ji již nevyužiji), protože ty které jsou na trhu, mi 100% nevyhovovaly. Pořád jsem na nich něco viděla - a je mi jasné, že zase někdo uvidí nedostatky na této dece, a nakonec se dala do vlastni verze.

Deka je čtvercová, ve velikosti 140 x 140 cm a s pevnou šňůrou po obvodu, díky které je možné deku během chvilky přeměnit na vak pro úklid a úschovu hraček.

Kdo má o vyhotovení zájem, může si ji již nyní objednat na mém Flershopu ;-)






SHARE:

neděle 20. září 2015

Twins mother´s day: Bye Bye Summer

Hezký nedělní večer,

na tento víkend jsme se s kamarádkou domluvily, že uděláme s našimi rodinami takové symbolické rozloučení s létem v podobě pouštění draků. Bylo to úžasné! Draky jsem pouštěla naposledy jako malá a nikdy mi pořádně nelétaly. Ono tedy jsem i tentokrát v papírnictví zakoupila jednoho "nelétavce". No ale o to větší sranda to byla :-)

A nebyl to jen víkend s draky, ale celkově mám pocit, že jsem se s létem (snad se vší parádou rozloučila) :-)



Nejprve jsme v sobotu ráno zašli na Roudnické farmářské trhy. Nakoupila jsem zásoby zeleniny (a kopru) a pomaluje je začala zpracovávat do mrazáku - doma děláme dost často různé vývary se zeleninou, a tak si ji připravuji k zamrazení již namíchanou dle naší chuti. 








Odpoledne jsme vyrazili na chatu za kamarádkou a její rodinou. Čekalo nás pouštění draků, opékání špekáčků, pečení brambor a dostala jsem také krásnou čelenku z čerstvých jeřabin. Prostě nádherně strávené odpoledne!



Náš drak odmítal lítat (a že jsme se poctivě snažili ho do vzduchu dostat), a tak jsme si půjčili ;-)


Holky samozřejmě také pouštěly ;-)


Společnost nám také dělala kamarádčina Terezka. Ten nej nej nej russlík, kterého znám.





Dnešní den jsem zahájila 5:30, kdy se holky rozhodly, že už se u nás doma spát nebude. Tím byl také zpečetěn fakt, že u nás doma neděle od slova "nedělat" rozhodně není. 
Měla jsem naplánováno pečení cupcaků, které jsem nakonec odpoledne ještě doplnila upečením jablkového Caro  koláče s tvarohem. Jablka, skořici a dýně beru jako symbol končícího léta a začátku podzimu, takže myslím, že jsme se s tím létem rozloučili opravdu pořádně a teď už vítej podzime! ;-) 


Cupcaky se dělají víceméně stejně jako muffiny, o kterých sem vám zde už několikrát psala, např. ZDE. I když trochu jsem si těsto poupravila, aby tolik "nevyběhly" (pozn. plňte těsto jen do 1/3 kalíšků). 
Těsto: 2 vejce, 1/3 hrnku cukru, 1 vanilkový cukr, 3 polévkové lžíce oleje, 1/2 hrnku mléka, 1,5 - 2 hrnky hladké mouky, 1/2 kypřícího prášku. Do každého kalíšku s těstem jsem dala lžičku Nutelly a dala upéct (cca 20 min při 180 stupních, ale záleží na troubě). 
Poté jsem si připravila krém - mám ráda buď klasický vyšlehaný z pudinku a másla , a nebo "v pytlíku" od Dr.Oetkera, do kterého přidáte jen mléko a vyšleháte. Ten jsem použila dnes a je výborný! Vše jsem posypala cukrovou barevnou "rýží" a na vrch ozdobila půlkou sušenky Oreo. 



Nechtěla jsem dělat klasický "jablečňák" , ale vymýšlela jsem, čím jej trochu ozvláštnit. Nakonec jsem těsto doplnila Carem ;-) 
Těsto: 2 vejce, 1/3 hrnku cukru, 2 polévkové lžíce oleje, 1/2 hrnku mléka, 1,5 - 2 hrnky hladké mouky, 2 polévkové lžíce Cara, 1 balíček kypřícího prášku.

Do formy s těstem rovnou přidejte náplň: 2 nastrouhaná větší jablka, 1 vanička tvarohu, 3 lžičky skořice a případně dle chuti si doslaďte ;-)

Dejte upéct na cca 40 minut při 180 stupních (dle trouby, určitě kontrolujte).


Jaký byl váš poslední letní víkend? 

SHARE:

pátek 18. září 2015

Autumn Shoes

Hezký den dámy,

také máte tak rády podzim? Já hrozně - chladný vzduch, sem tam sluníčko, vše oranžově zbarvené a možnost vrstvit oblečení. Prostě úžasné ;-)

Na Wish listu, jsem Vám ukazovala boty, jaké si plánuji pořídit (i když v tu dobu jsem je již pár dní měla doma ;-) ), abych na kočárkových vycházkách "dělala parádu".

Jejich koupě byla náhoda - v OCL jsem ze zvědavosti zašla do Humanicu a oko mi padlo na super kotníčkové kozačky z broušené kůže. Jsou hrozně pohodlné jako bačkůrky a ideální téměř k jakémukoli outfitu ;-) A navíc ta cena - po slevě 699,- ! No nemohla jsem je tam nechat, zejména když jsem podzimní boty opravdu potřebovala ;-)

Určitě Vám i brzy nafotím na Istagram (@ae_style_svet) nějaký outfit s těmito kráskami "v akci"  ;-)









Jaké boty na podzim preferujete vy?

SHARE:

čtvrtek 17. září 2015

My First Wishlist

Hezký den všem,

brzy už budou Vánoce, a tak jsem se zamyslela, co bych si tak vlastně přála...
Ne, nezbláznila jsem se, nebojte, jen jsem si vzpomněla na doby, kdy jsem dopis Ježíškovi psala už pomalu na konci letních prázdnin, protože to bylo "hrozně" nutné a chtěla jsem si pojistit, že bude mít dostatek času, vše pojistit. Ono jsem ten dopis samozřejmě do prosince ještě několikrát upravovala - chápejte, doplňovala ;-)

Tzv. wishlisty nejsou na blozích nic nového a musím říct, že mne vcelku baví je pročítat - člověk má inspiraci, a proto mne napadlo, že si také jeden sestavím. A kdo ví, třeba tím zodpovím některým členům své rodiny na budoucí otázky "Co bys chtěla k Vánocům, narozeninám, svátku, dalším Vánocům apod."  ;-)



Paletky Urban Decay asi představovat nemusím. Od této značky zatím žádný kousek nemám a na paletky všude čtu jen chvály, takže doufám, že si jednou třeba také nějakou pořídím. No ale co si budeme namlouvat, v tomto případě ta cena není nejnižší, takže si ještě nějakou chvíli počkám ;-)

Lucerničky z Ikey okukuji již nějakou dobu a jelikož se chystám v zimě trochu renovovat jednu z našich chodeb, mám s nimi naprosto jasné plány :-)

Brože z Deers jsou originální, neotřelé a jejich roztomilost mě prostě baví. Nikdy dřív by mě to nenapadlo, ale čím dál víc uvažuji, že bych si alespoň jednu pořídila k ozdobeních svých sáček.

Šaty z dílny Jarosa jsou naprosto úžasné. Doma mám již čtvery a ráda bych jejich počet ještě časem rozšířila o nějaké teplejší do zimy. 

Filofax diáře jsou také hodně "profláknuté" zboží, a přestože nejvíce jako kalendář používám mobil, tak diář či blok, do kterého mohu zapisovat své postřehy, plány, náměty, poznámky apod. je prostě "must have" . Hodně se mi líbí právě zpracování Filofaxu, takže uvažuji, že bych si nějaký ve velikosti A5 pořídila.

Dara Bags asi opět není potřeba představovat. Na Fleru je okukuji už opravdu dlouho a rozmýšlím, co jednou (rozuměj před - nebo brzy po - návratem do práce) pořídím, nedávno jsem si začala i tam vytvářet svůj soukromý wish list (prohlédnout si jej můžete ZDE) . Nyní nejvíce využiji cross body kabelky, protože potřebuji mít "volné ruce" ale jinak miluji ty velké, prostorné, do kterých dám vše, co potřebuji :-) 

Na kartáček na obličej od Mary Kay jsem četla už mnoho pozitivních recenzí, a tak hodně uvažuji, zda bych si jej neměla pořídit. I když tedy cena není nejnižší, ale zas pokud by to při čištění pleti pomohlo a nedráždilo...

Blíží se podzim a já si budu muset nutně pořídit nové boty, protože některé z předchozích let už mi dosloužily nebo nejsou moc vhodně na procházky spojené s tlačením kočáru. Moc se mi líbí nízké, kotníčkové ze světlé kůže a případně jemně perforované.
P.S. Než jsem stačila dopsat tento článek, tak se mi podařilo super podzimní botky sehnat, a to ještě s úžasnou slevou. Brzy vám je zde představím ;-)



Také si píšete, nebo alespoň v duchu vytváříte, seznamy přání? Co říkáte na můj výběr? ;-)
SHARE:

středa 16. září 2015

Twins mother's day: Kitchen minutes 6, Quick pasta lunch

Hezký večer všem,

Také občas vymýšlíte, co rychlého kuchtit? Já měla podobné dilema dnes, ale nakonec jsem sáhla po něčem osvědčeném - těstovinách. Ty, v jakékoli kombinaci, snad nezklamou nikdy ;-)

Mega rychlý recept naleznete v přiloženém videu a jako ingredience si připravte těstoviny, cibuli, slaninu, mleté maso, rajčata, strouhaný sýr, sůl a bylinky dle chuti ;-)


SHARE:

úterý 15. září 2015

Loreal Paris True Match make - up

Pěkný den krásky,

před pár týdny jsem se v Teta drogerii náhodou zastavila u stojanu Loreal. Už dlouho jsem okukovala make - up True Match, ale čekala jsem na nějakou slevovou akci. A dočkala jsem se - za 199 byl můj ;-) 
Musím říct, že nákupu vůbec nelituji, ale pěkně popořádku...

Makeup je jemný, tekutější konzistence, velice dobře se nanáší a má slušnou krycí schopnost. V případě potřeby se i dobře vrství. Na obličeji vydrží velkou část dne - 8 hodin určitě a pokud použije podkladovou bázi a poté fixátor, tak máte na celý den opravdu "vystaráno". Velice se mi líbí matný efekt / jemný film, který na pleti vytvoří. 

Musím říct, že jsem si ho hodně oblíbila a v podstatě téměř okamžitě jej zařadila mezi své oblíbence. 







Znáte nebo jste již vyzkoušeli tento make - up? Co na něj říkáte?

SHARE:

neděle 13. září 2015

Breakfast muffins

Hezkou neděli kuchaříci,

U nás doma běží trouba opravdu hodně často, zejména nyní, když jsem doma. Z toho sladkého pečení mne baví nejvíce koláče a muffiny - myslím, že jste si toho už asi i všimli ;-)



Recept na muffinové těsto jsem Vám sem na blog již dávala v minulosti. Jsou rychlé a pokud si večer vzpomenete, že nemáte snídani, během chvíle jimi problém vyřešíte.
Tentokrát jsem dělala Granko muffiny plněné marmeládou.

Těsto:
2 vejce
5 polévkových lžic cukru
3 polévkové lžíce oleje
1/2 hrnku mléka
1,5 -2 hrnky hladké mouky
1/2 hrnku Granka
1 kypřící prášek


Kalíšky na muffiny plňte cca do poloviny a poté do každého dejte čajovou lžičku marmelády (výborné jsou také takto plněné Nutellou).

Pečte cca 30min na 200 stupňů (hlídejte svou troubu ;-))






Dobrou chuť! ;-)

SHARE:

sobota 12. září 2015

Twins mother´s day: Wine Saturday

Hezkou sobotu všem,

Dnes mám pro Vás rychlý tip, pokud ještě teď nevíte, jak strávíte zbytek soboty - Roudnické vinobraní.

My jsme se s rodinkou vydali na menší prohlídku už dopoledne, a tak Vám mohu ukázat alespoň něco málo už nyní, i když samozřejmě ty největší "akce" budou teprve začínat ;-)

Celý program naleznete na oficiálních stránkách ZDE.



Při vinobraní je otevřený i zámecký areál, kam můžete zavítat na prohlídku.




Na náměstí se můžete zastavit na prohlídku vozů, kterými se jezdilo před časy...


...a sem tam uvidíte i někoho v dobovém oblečení ;-) 


Děti téměř každého věku si přijdou na své.



Rukodělné trhy - to je pro mne to nej..., zde se ráda zastavím, porozhlédnu a také něco sem tam nakoupím :-)







...a dostala jsem srdíčko od mého muže ;-)


Kromě našeho oblíbeného burčáku jsme si koupili "kuličkový" čaj (tento je s příchutí liči), který je poslední dobou strašně "in"  - no nedivím se, já už mám za poslední dobu několikátý a je výborný. 
A nejsem jediná, komu u nás doma chutná :-)


Kočičí baloooonky ;-)




SHARE:
Blogger templates by pipdig