pondělí 23. prosince 2019

Tvořivý týden #50

Hezký večer, tvořivci,

děti už odpočítávají hodiny do okamžiku, kdy přijde Ježíšek a vy třeba ještě rozmýšlíte nad nějakým rychlo handmade dárkem. Možná bych pro vás i pár tipů měla :-)


Mlýnek na pletení jsem si kupovala už před téměř dvěma roky, a to hlavně kvůli čepicím. Až nyní jsem udělala také dlouhou šálu. Tedy první jste viděli již v předchozím tvořníčku a teď tato. Je z úžasné Alize Baby Best Batik příze, která je velice jemná, nadýchaná a zároveň dost pevná.  Šála se stala dárkem u manžela v práci v rámci "Secret Santa" :-)


A protože se mi ta příze děsně líbila (a musím zase do budoucna koupit), umlýnkovala jsem ještě čapku s ohnutým lemem. Ta je pro jednu moji kolegynku k Vánocům ...:-)


Zkoušela jsem zas něco nového a sáhla po vcelku pevné a "velké" přízi norway. Úžasně se z ní dělají kuklínci a i stahovací čapka šla moc dobře. Brzy vám na ni také sepíšu návod.


A abychom nebyli jen u háčku a vlny, tak ke slovu se dostal i šicí stroj. Čapky pro jedna trojčátka byla vcelku oříškem - pro holčičku nakonec zvítězil motiv zimy a klukům si myslím, že sedne šedo hořticová klasika.

 

Holky byly pozvány na oslavu narozenin jednoho jejich kamaráda. Kvůli nemoci šly v podstatě jen popřát "mezi dveře", ale samozřejmě handmade dárek nesměl chybět. Vcelku to byl oříšek, protože popravdě v 99% šiju na holky. Ale nakonec jsem zvolila Caramillí ušanku v zimní verzi (svetrovina s fleecem a teplákovina) a pak houmlesku na jaro... 

 

Také jste kdysi jako malí pletli přívešky z bužírky? Já na to úplně zapomněla, ale jak se mi to teď hodilo, když jsem chystala dárečky pro útulkáčky. Nakonec jsem těchto psích hraček nesla malou tašku a věřím že to ty rarášky potěší a na chvíli zabaví.


Po hodně dlouhé době také vznikly dvě tašky pro Duomamas. Byla to opravdu mega rychlá akce, ale povedlo se :-) 

 

Trochu jsem si také zdobila domácnost. Pro mé oblíbené sukulenty jsem vyrobila závesy z kokosů. 

 

A ani holky nezůstaly pozadu - tvořily z vizovického pečiva a moc jim to šlo :-) 


Co vy a předvánoční tvoření? Vyrábíte dárky? 
SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig