pondělí 11. května 2020

Tvořivý týden #19

Hezký večer, tvořivci,

jak jste si užili prodloužený víkend? Já musím říct, že co se tvoření týče, tak jsem jej využila, jak to jen šlo... :-)


Ve velkém už roušky šít moc nestíhám a navíc to i vypadá, že je snad brzy nebudeme tolik potřebovat. No uvidíme, nejsem věštkyně... :-) Ale zároveň je potřeba i tak sem tam nějakou ušít. Tentokrát jsem udělala dvě tmavší manželovi do práce, ať má na střídačku - ještě mu musím doplnit o nějakou trochu světlejší... :-)



A protože jsem také posílala jeden balíček s objednávkou, jako dárek (kdo už u mne objednával, tak ví, že se snažím pokaždé přidat nějakou maličkost pro radost a štěstí) jsem přidala i roušku. Snad najde uplatnění, věřím, že ano.


Víkendové tvoření bylo zahájeno přáním cácorek, že by rády nějakého malinkého háčkovaného raráška. Jedna chtěla medvídka, druhá bulíka....No zlaté háčkování normálně velkých hraček, to vám povím... :-) Ale jsou na světě a i jsem zároveň fotila postup, takže (snad) brzy vám jej sepíši. 


Neděle byla zčásti upršená, a tak jsem sáhla po nových látkách a dala se do šití pyžámkových overálků pro cácorky. Jak možná víte, již nedávno jsem jedny šila a tentokrát jsem si říkala, ať mají na střídačku.


Holky si vybraly stejnou látku - nedivím se, tyto baletky jsou opravdu krásné. A tak jsem je barevně rozlišila pouze zipem a lemy. Během pár týdnů také ušiji letní verzi (kraťásky a krátký rukáv), aby bylo nachystáno na horké letní noci.


Když se mi nechce nic stříhat, šít či háčkovat, tak popadnu obrázek, který postupně vyšívám. Je to piplačka, ale ohromně to uklidňuje. Doporučuji vyzkoušet. 


V posledních týdnech holky po zahrádce posbíraly pár kamínků, ozdobily je a v minulém týdnu je roznesly po okolí. Že to neznáte? Jsou to putovní kamínky pro radost a maximum informací o této aktivitě zjistíte na Facebooku ve skupině Kamínky.


 

A netvořím jen já. Před časem jsem holkám šila na školkovou akci bílé šatičky a legínky. Ono jsou do teď moc pěkné, ale pro běhání na zahradě ne zrovna praktické (a zase nenosit je, to mi přijde líto). A tak jsem holkám půjčila fixy na textil a byť normálně toto nesmí, tak tentokrát jsem jim povolila si toto oblečení ozdobit podle svého. Dětská fantazie opravdu nezná mezí! :-)


Dobrou s kobrou!



SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig