neděle 10. října 2021

Jablečný závin z (ne) kynutého těsta

Hezký večer, kuchaříci,

podzimní počasí si to žádá. Co? Přeci záviny, štrůdly a štrůdlíky všeho druhu. A s jedním receptem tu jsem i já... 

Tentokrát jsem se inspirovala na Instagramu u Laďky Něrgešové a upekla závin z "tak trochu jiného" těsta. 
Na jeho přípravu budete potřebovat:

1 sáček sušeného droždí
1/3 hrnku másla (rozpuštěné)
3/4 hrnku mléka
1/2 hrnku polohrubé mouky
3/4 hrnku hladké mouky (případně následně ještě přidejte, aby bylo těsto nelepivé. 
1/3 hrnku cukru

Vymíchejte hladké a nelepivé těsto, které rozdělíte na dvě části. Pracujete s těstem "rovnou" - nenecháváte kynout. Z každé části vyválíte ovál, na který rozložíte strouhaná jablka, mandle, skořicový cukr a pár rozlámaných piškot. 


Zaviňte, potřete vajíčkem a dejte péct na 175 stupňů na cca 35 minut (zkontrolujte špejlí).  Následně po vytažení z trouby přetřete rozpuštěným máslem a pocukrujte moučkovým cukrem. 


A máte hotovo! 

Dobrou chuť! 






SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig