neděle 12. února 2023

Chvilka v kuchyni #4 + 5/2023

 Hezký večer, kuchaříci,

nový týden před námi - před někým i zároveň jarní prázdniny, a tak se hodí třeba pár tipů z kuchyně.. :-) 

Snídaně, zejména ty víkendové, nás baví - na stůl nachystáme vše možné, upeču croissanty (kupuji mražené - nejčastěji z MS) nebo si dáme vajíčka či klasické chocapic. Vše je možné a dost často k tomu vařím i vajíčko na tvrdo, které poslední dobou holky mají moc rády. čaj a káva je samozřejmostí.  Skvělá je i ovesná kaše s ovocem nebo domácí marmeládou, jogurtem a lžičkou proteinelly. 

  

 

 

Polévky u nás nesmí chybět. Hodně "jedeme" na různých vývarech. Naposledy jsme ještě zkusili i vývar s bramborem, batátem a mrkví. Je to skvělé!
Stejně tak jsou u nás hodně oblíbené polévky z ovesných vloček. Vždy přihodím pár kostek zeleniny a rozmíchané vajíčko s trochou mléka. 

 

 

  

Obědy na homeofficu jsou u mne ve znamení "co zbylo od večera", omelety a nebo rychlé smažení v horkovzdušné fritéze - stripsy, sýr, hranolky... prostě mňamky. 

  

Uzená žebírka přelitá javorovým sirupem, sekaná s vajíčkem či domácí bramboráky s rajčatovo - masovou omáčkou - pár tipů. které jsou rychlé a potěší každého masozřavce... :-) 

 


Rizoto je opět jedno z jídel, které můžete nachystat na mnoho způsobů a chutí. Já ráda nešetřím kmínem nebo kari. To má pak nádhernou vůni a říz. 

  

Myslím, že těstoviny a malé děti je jasná sázka na jistotu. Jsem ráda, že špagety už umí jíst tak, že bych se za ně nemusela stydět ani na veřejnosti (ano, tvrdé a upřímné přiznání matky :-) ), a tak nesmí na jídelníčku chybět. Stejně tak lehká "koprovka" z rýžového mléka s vrtulkami či kuře na paprice z uzené papriky. 

 


A když je nálada na změnu, tak třeba tvarohové noky s jahodami nebo pečivo s vajíčkovou pomazánkou je další sázka na jistotu. 

 

Pečení je nutnou součástí našeho jídelníčku - na snídaně přes týden a svačiny cácorkám do školy. Po dlouhé době jsem udělala "prošívanou deku" a také kynutý frgál s domácími hruškovými povidly... 

 


Svačinkové tipy: 


 

 

 

Dobrou chuť! 


SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig