úterý 17. listopadu 2015

Jonathan Strange & pan Norrell

Hezké dopoledne,

Musím říct, že poslední dny si užívám příjemné podzimní počasí, pokud nastane, protože těch krásně slunečných dnů jako včera už přeci jen tolik nebude (ale i zima má své kouzlo...), což ale neznamená, že bych zapomínala na blog. Naopak ;-)

Díky Knihám Dobrovský a nakladatelství Omega jsem do schránky obdržela před více jak týdnem fantasy román s názvem Jonathan Strange & pan Norrell od autorky Susanny Clarkové.




Příběh z viktoriánské Anglie, kdy gentlemani nepraktikovali magii, jež je ale nesmírně zajímala a dokázali o ní rokovat celé hodiny. Pan Norrell, samotářský mrzout, se rozhodl ze své samoty nakonec vystoupit a magii jako takovou oživit i v té praktické rovině. A že se mu to dařilo...
Časem si vzal pod svá křídla učně Jonathana Strange. Talentovaný mladý muž brzy svého mistra překonal. Postupem času se však jejich názory začaly lišit a místo očekávané spolupráce se pánové postavili proti sobě.
Který z nich zvítězí, který mág je ten lepší a kdo pomůže...?

Celá kniha se velice dobře čte. Příběh je psán jako životopis s velkým množství poznámek pod čarou (uznávám, že těch by nemuselo být tolik), což je trochu náročnější na pozornost, ale jinak musím říct, že přes celých těch cca 950 stran se "prokoušete" velice lehce.

Za mne se jedná o moc fajn příběh vhodný do podzimních či zimních měsíců, který ocení zejména milovníci tajemna, magie a elfů.

Pokud Vás kniha zaujala, zakoupit ji můžete ZDE. Já tímto děkuji společnosti Knihy Dobrovský a nakladatelství Omega za zaslání výtisku.



SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig