pondělí 9. listopadu 2015

Pear Autumn

Hezké dopoledne,

před pár dny jsem si říkala, že podzim je sice hodně spojený s vůní jablek, co se pečení týče, ale na hrušky by se nemělo zapomínat :-) Ještě více mne popostrčila kamarádka (mimochodem, koukněte na její fajn blog ZDE), když upekla hruškový koláč. Neodolala jsem a také se do něj pustila.
Pokud se tedy chystáte dnes péct a nevíte co, pokračujte ve čtení receptu.




Na těsto potřebujete:

2 vajíčka, 
půl hrnku cukru
vanilkový cukr
3 lžíce oleje
hrnek mléka
cca 2 hrnky hladké mouky (přidávejte po částech, aby bylo těsto hutnější)
kypřící prášek 

Do formy nalijte cca 2/3 těsta. 
Do zbytku těsta zamíchejte 1/2 hrnku Granka a cikcak přidejte přes světlé těsto. 
Navrch dejte nakrájené hrušky a ty posypte trochou cukru.







2 komentáře:

  1. To vypadá dobře :) včera jsem si dovezla košík jablek!
    Beauty by K.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tento koláč má výhodu, že jde udělat s jakýmkoli ovocem ;-) ale jako hruškový je výborný ;-) děkuji za komentář!

      Vymazat