sobota 7. ledna 2017

Novoroční dýňák

Pěkný večer,

už by to chtělo zase nějaký ten recept, co říkáte? Tento koláč jsem pekla ihned na nový rok a původně jsem si říkala, že bude takový obyčejný a asi ani recept sepisovat nebudu. Inu, nakonec byl výborný, a tak jsem cvakla dodatečně pár fotek na ukázku a recept je tu :-)



Já ty dýně prostě můžu a pokud to jen jde, tak si je (krom jiného) zavařuji na sladko do sklenic jako kompot. To se to pak peče jedna radost.


Tentokrát na koláč potřebujete:

3 vejce
Půl hrnku cukru
3 lžíce medu
1/3 rozpuštěné Hery
1 hrnek mléka
1 hrnek hladké mouky
1/2 hrnku žitné mouky (hladké na chléb)
1 kypřící prášek
3 lžíce skořice




Vymícháte hladké těsto a do něj přidáte cca 1 hrnek kompotovaných dýní (bez šťávy). Lehce zamíchejte a dejte upéct na 190 stupňů horkovzduch cca na 35 minut - kontrolujte párátkem :-)


Dobrou chuť!



Žádné komentáře:

Okomentovat