neděle 20. září 2015

Twins mother´s day: Bye Bye Summer

Hezký nedělní večer,

na tento víkend jsme se s kamarádkou domluvily, že uděláme s našimi rodinami takové symbolické rozloučení s létem v podobě pouštění draků. Bylo to úžasné! Draky jsem pouštěla naposledy jako malá a nikdy mi pořádně nelétaly. Ono tedy jsem i tentokrát v papírnictví zakoupila jednoho "nelétavce". No ale o to větší sranda to byla :-)

A nebyl to jen víkend s draky, ale celkově mám pocit, že jsem se s létem (snad se vší parádou rozloučila) :-)



Nejprve jsme v sobotu ráno zašli na Roudnické farmářské trhy. Nakoupila jsem zásoby zeleniny (a kopru) a pomaluje je začala zpracovávat do mrazáku - doma děláme dost často různé vývary se zeleninou, a tak si ji připravuji k zamrazení již namíchanou dle naší chuti. 








Odpoledne jsme vyrazili na chatu za kamarádkou a její rodinou. Čekalo nás pouštění draků, opékání špekáčků, pečení brambor a dostala jsem také krásnou čelenku z čerstvých jeřabin. Prostě nádherně strávené odpoledne!



Náš drak odmítal lítat (a že jsme se poctivě snažili ho do vzduchu dostat), a tak jsme si půjčili ;-)


Holky samozřejmě také pouštěly ;-)


Společnost nám také dělala kamarádčina Terezka. Ten nej nej nej russlík, kterého znám.





Dnešní den jsem zahájila 5:30, kdy se holky rozhodly, že už se u nás doma spát nebude. Tím byl také zpečetěn fakt, že u nás doma neděle od slova "nedělat" rozhodně není. 
Měla jsem naplánováno pečení cupcaků, které jsem nakonec odpoledne ještě doplnila upečením jablkového Caro  koláče s tvarohem. Jablka, skořici a dýně beru jako symbol končícího léta a začátku podzimu, takže myslím, že jsme se s tím létem rozloučili opravdu pořádně a teď už vítej podzime! ;-) 


Cupcaky se dělají víceméně stejně jako muffiny, o kterých sem vám zde už několikrát psala, např. ZDE. I když trochu jsem si těsto poupravila, aby tolik "nevyběhly" (pozn. plňte těsto jen do 1/3 kalíšků). 
Těsto: 2 vejce, 1/3 hrnku cukru, 1 vanilkový cukr, 3 polévkové lžíce oleje, 1/2 hrnku mléka, 1,5 - 2 hrnky hladké mouky, 1/2 kypřícího prášku. Do každého kalíšku s těstem jsem dala lžičku Nutelly a dala upéct (cca 20 min při 180 stupních, ale záleží na troubě). 
Poté jsem si připravila krém - mám ráda buď klasický vyšlehaný z pudinku a másla , a nebo "v pytlíku" od Dr.Oetkera, do kterého přidáte jen mléko a vyšleháte. Ten jsem použila dnes a je výborný! Vše jsem posypala cukrovou barevnou "rýží" a na vrch ozdobila půlkou sušenky Oreo. 



Nechtěla jsem dělat klasický "jablečňák" , ale vymýšlela jsem, čím jej trochu ozvláštnit. Nakonec jsem těsto doplnila Carem ;-) 
Těsto: 2 vejce, 1/3 hrnku cukru, 2 polévkové lžíce oleje, 1/2 hrnku mléka, 1,5 - 2 hrnky hladké mouky, 2 polévkové lžíce Cara, 1 balíček kypřícího prášku.

Do formy s těstem rovnou přidejte náplň: 2 nastrouhaná větší jablka, 1 vanička tvarohu, 3 lžičky skořice a případně dle chuti si doslaďte ;-)

Dejte upéct na cca 40 minut při 180 stupních (dle trouby, určitě kontrolujte).


Jaký byl váš poslední letní víkend? 

SHARE:

1 komentář

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig