středa 6. května 2015

Zeleninové lívance

Dnes mám pro Vás ještě jeden recept. Přiznám se, že jsem nejdřív neuvažovala, že bych jej sem dávala, ale je prostě výborný a jednoduchý, takže se podělit musím :-)

Některé dny se postavím k lednici, koukám na suroviny a přemýšlím, co vůbec budu vařit. Ne že by byla lednice prázdná (kolikrát právě naopak), ale nemám náladu na zdlouhavou přípravu a následný tvůrčí proces - nemluvě o úklidu. Navíc vždy potřebuji, aby výsledek byl poživatelný (pokud možno i zdravý) pro malé děti.  A podobné to bylo dnes dopoledne. Takže jsem v podstatě vzala prvních pár věcí, co mi padly pod ruku a výsledek.... No, vidíte :-)


Z čeho jsem tedy těsto na lívance vytvořila:

1 vajíčko
1,5 hrnku mléka
1 hrnek hladké mouky (případně ještě při vymíchání těsta přidejte, aby nebylo příliš řídké)
2 trojúhelníčky taveného sýra
2 polévkové lžíce oregana
1-2 lžičky soli

Z tohoto smícháme hladké těsto (konzistencí podobné jako na klasické lívance či palačinky).

Přidáme do těsta  1,5 hrnku zeleninové směsi (já použila mraženou, takže jsem ji nechala cca 20 min předem rozmrazit) a upečeme na pánvičce či lívanečníku.

Dobrou chuť! ;-)




Žádné komentáře:

Okomentovat