úterý 28. května 2019

Chvilka v kuchyni #20

Hezký večer,

v minulém týdnu jsem se v kuchyni nějak moc neohřála a většina jídel byla ve stavu rychlovek či "samovařících". No a protože i tak jsme si pošmákli (musím si to pochválit přeci), tak vás to třeba může tak trochu inspirovat. A to zejména, pokud máte lehce nestíhavé období, kdy se každá ušetřená minutka navíc počítá...

Rychlé lívanečky jsou u nás oblínené na víkendovou snídani. Jsou s jogurtem (Vildou) a z kombinace klasické a špaldové mouky.


Hrášková s trochou mrkve a cibule? To je naprosto výborná kombinace :-)  Jinak se ale musím přiznat, že tento týden jsme moc nepolévkovali a spíše si dávali až "druhé" jídlo. 


Rýžové nudle s hráškem, mrkví, uzeným masem a smetanovou omáčkou s nivou? To je opravdu mega rychlovka, kterou máme ale moc rádi. 


Mrkev s kráškem (ano, to je teď u nás doma hodně oblíbená zeleninová kombinace...) a couscousem s trochou šunky patří opět mezi rychlá jídla, co zasytí a moc chutná.


Původně se mělo jednat o  osmažené mleté maso s hráškem a rýží. No ale já prostě ty baby karotky miluji a neodpustím si je. Spolu s výbrnou rýží to pak byla jednoduchá kombinace, co cácorky zhltly během chvilky. 


Stejně tak u kombinace s dušeným vepřovým, zeleninou a zahuštěným vývarem.


Jsem hodně  na těstoviny a i mě baví experimentovat. Normálně dávám přednost vaječným, ovšem tentokrát jsem zkusila takovou speciální "odrůdu" v podobě pohankových vřeten. Byla jsem hodně zvědavá, jak budou chutnat a není to vůbec špatné, naopak. S boloňskou omáčkou a mletým masem měli úspěch u všech.

 

Jogurtíky prostě nemohou chybět. To je taková základní svačinka. S piškoty, kakaem a sušenými brusinkami potěší snad každého. 



I trouba si přišla na své. Nejprve ve formě kořenových bagetek ...


...a následně sladkým chlebíčkem "co dům dal". To byl opravdu těžký experiment, kdy jsem smíchala si 4 druhy mouky, abych měla těsto alespoň trochu husté. Výsledek byl ale moc dobrý.


Kombuchu jsem loni hodně pila a pěstovala. Nechtěně (a dost neuváženě) jsem ji před pár měsíci vyhodila. A tak když jsem nyní ve zdravé výživě opět potkala násadu na kombuchu, rozhodla jsem se, že si ji zase vypěstuji....Držte mi palce, před tím mi to pěstování trvalou vcelku dlouho, než byla opravdu pěkná....


Dobrou s kobrou!

SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig