včera jsem zkusila své oblíbené jogurty využít také při slaném pečení. Skromnost stranou, výsledek byl výborný...!
Příprava těsta je velice jednoduchá a jen vyžaduje trochu času. Na těsto si nachystejte:
1 kostku droždí
2, 5 hrnku vody
3 lžíce cukru
1 hrnek jogurtu Filda (samozřejmě můžete vyzkoušet i jiný bílý jogurt)
1/2 hrnku rozpuštěného sádla
1/3 hrnku slunečnicového oleje
0,5 hrnku žitné chlebové mouky
0,5 hrnku špaldové mouky
2 hrnky hladké klasické mouky (možná o trochu více, záleží na savosti mouky a na jogurtu)
2,5 lžičky soli
hrst dýňových semínek
hrst slunečnicových semínek
hrst sezamových semínek
hrst kmínu
Nejprve smíchejte 1/2 hrnku vody, žitnou mouku, droždí a cukr v těstíčko, které necháte vzejít v kvásek (cca 20 minut).
Poté přidejte zbylé suroviny a vymíchejte hladké a nelepivé těsto. Klasickou mouku přidávejte až na posledy postupně, dokud těsto nebude jemně vláčné, ale nelepivé.
Nechte cca 1,5 vykynout a následně rozdělte na dva stejé díly a stočte (jako když ždímete hadr) na plech. Trochu pomoučněte a nechte ještě tak 15 minut odpočívat.
Pečte v předehřáté troubě na 250 stupňů, které po cca 15 minutách stáhnete na 220. Takto dopečte do zlatova - cca 20 minut, ale hlídejte. Průběžně můžete postříkat vodou, aby se vytvořila pára.
Dobrou chuť!
Žádné komentáře
Okomentovat
Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.