pondělí 6. května 2019

Kořenové bagetky

Hezké odpoledne, pekaříci,

včera jsem zkusila své oblíbené jogurty využít také při slaném pečení. Skromnost stranou, výsledek byl výborný...!


Příprava těsta je velice jednoduchá a jen vyžaduje trochu času. Na těsto si nachystejte:

1 kostku droždí
2, 5 hrnku vody
3 lžíce cukru
1 hrnek jogurtu Filda (samozřejmě můžete vyzkoušet i jiný bílý jogurt)
1/2 hrnku rozpuštěného sádla
1/3 hrnku slunečnicového oleje
0,5 hrnku žitné chlebové mouky
0,5 hrnku špaldové mouky
2 hrnky hladké klasické mouky (možná o trochu více, záleží na savosti mouky a na jogurtu)
2,5 lžičky soli
hrst dýňových semínek
hrst slunečnicových semínek
hrst sezamových semínek
hrst kmínu



Nejprve smíchejte 1/2 hrnku vody, žitnou mouku, droždí a cukr v těstíčko, které necháte vzejít v kvásek (cca 20 minut).

Poté přidejte zbylé suroviny a vymíchejte hladké a nelepivé těsto. Klasickou mouku přidávejte až na posledy postupně, dokud těsto nebude jemně vláčné, ale nelepivé.

Nechte cca 1,5 vykynout a následně rozdělte na dva stejé díly a stočte (jako když ždímete hadr) na plech. Trochu pomoučněte a nechte ještě tak 15 minut odpočívat.


Pečte v předehřáté troubě na 250 stupňů, které po cca 15 minutách stáhnete na 220. Takto dopečte do zlatova - cca 20 minut, ale hlídejte. Průběžně můžete postříkat vodou, aby se vytvořila pára.




Dobrou chuť! 




SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig