pokud přemýšlíte, že byste zítra udělali večeři na sladko, tak vás třeba inspiruji tou naší dnešní... :-)
Rýžový nákyp si nejvíce pamatuji ze školní jídelny - ono to tedy bylo jedno z mála jídel které mi tam v tu dobu opravdu chutnala :-) , osobně jsem jej naposledy dělala ještě než se holky narodily. No a dneska jsem si řekla "Už je čas!"
Nachystejte si do měkka uvařenou rýži - uvařte klasicky ve vodě cca 1,5 hrnku (já vařila 3 odměrky v rýžovaru).
Vanilkový cukr
1/2 hrnku klasického cukru
1/2 hrnku mléka
2 lžíce másla
3 žloutky
sníh ze 3 bílků
1,5 hrnku kompotovaných broskví nakrájených na kostičky
Dále pak:
kokos či kokosovou mouku a máslo na vymazání pekáče
Smíchejte vše dohromady a dejte do pekáče, který jste předem vymazali máslem a vysypali kokosovou moukou (či kokosem)
Pečte v troubě na 180 stupňů cca 45 minut - jednoduše hlídejte, dokud se nevytvoří krustička a nákyp neztuhne.
Dobrou chuť!
Jednou do roka mi bohatě stačí :D
OdpovědětVymazatNela z blogu Růžová rtěnka
:-D :-D :-D
Vymazat