čtvrtek 27. srpna 2015

My daily hair care

Zdravíčko krásky,

dnes jsem si řekla, že si pro Vás připravím článek o mém způsobu starání se o vlasy a oblíbených produktech.

Dříve jsem si nechávala vlasy narůst cca pod lopatky a delši, ale poslední dva roky jsem je razantně zkrátila - nejprve delší "mikádo", podkova a nyní je mám zase sesekané pod bradu. I když si říkám, že se časem k delším vlasům vrátím, tak prozatím mi to odlehčení vcelku vyhovuje.
Je pravda, že ke kadeřníkovi chodím opravdu jen jednou za čas (třeba třikrát čtyřikrát do roka). Ne že bych nechtěla, ale většinou mi trvá dlouho než se odhodlám zavolat a zamluvit si termín:-)

Dávám si ale záležet na výběru kosmetických produktů, aby mi opravdu vyhovovaly, a i když sem tam experimentuji a zkouším novinky, tak některé své oblíbence kupuji stále dokola.


O kartáči Tangle teezer jsem se zde na blogu již zmiňovala a nedám na něj dopustit. Stejně tak mám stále po ruce gumičky do vlasů Invisi bobble - i když mám teď vlasy krátké, tak do culíku "ala štětec" je stejně spínám vcelku často.



Šamponů mám v koupelně vždy několik, které používám "na střídačku". Zjistila jsem, že když jeden výrobek používám na mytí vlasů dlouho, tak mi přestává vyhovovat, přestože může být sebelepší. Nevím proč, ale je to prostě tak. 

Mezi mé oblíbence, a hlavně už několik let stálice, patří šampony značky Loreal Professionel. Vyzkoušela jsem již několik typů a nemohu říct, že by mi některý  vyloženě nevyhovoval. Vzhledem k tomu, že si vlasy kolikrát barvím doma, tak poté na následnou péči používám právě na obrázku ukázaný Vitamino color.

Aussie jsem objevila poměrně nedávno a musím říct, že mi moc vyhovuje. Krásně voní a vlasy mám po těchto šamponech příjemně jemné a vydrží vcelku dlouho jako čerstvě po umytí.  Mám doma již druhé balení a rozhodně ne poslední. 

Balea, DM značka, je můj oblíbenec nejen co se šamponů týče. Ráda od ní zkouším různé novinky nebo limitky, takže nezůstávám většinou cíleně u jednoho výrobku, ale až asi na dvě tři výjimky, mi jejich šampony již několik let vyhovují a prokazují stejnou službu jako jejich dražší konkurenti.  




Lak na vlasy - to je věc, bez které se opravdu neobejdu. Mám vlasy hodně jemné a rozlítané a bet laku bych vypadala asi jako když bych strčila prsty do zásuvky. Mám ráda laky Cien, Elnett a i Fructis. Jen tedy tento z obrázku mne trošku "dusí svou vůní", ale co se efektu na vlasy týče, tak je výborný - žádná helma nebo slepené "dredy".

Miluji bezoplachové péče typu různých rozprašovačů či olejíčků. Loreal Elseve Arginin Resist jsem koupila před pár týdny a moc mě baví - vlasy se velice dobře rozčesávají a jsou jemné, pevné a nadýchané. Výborný je také podobný sprej od Fructis, který jsem v minulosti používala.

Miracle Beach Waves od Aussie jsem hrozně dlouho sháněla, protože jsem na něj četla samé pozitivní recenze. Nemám sice přírodně vlnité vlasy, takže jsem nečekala moc vlnitý efekt, ale co se mi na tomto spreji líbí je to, že po nastříkání a jemném proschnutí, jsou vlasy lehce "nafouknuté" a rozdělené na pramínky. Opravdu efekt, kdy si necháte uschnout u moře vlasy namočené ve slané vodě ;-) Zejména na léto je to výborný doplněk.


A co byste mi doporučili. ať na své vlasy vyzkouším? ;-) 

SHARE:

11 komentářů

  1. Odpovědi
    1. Já ho mohu jen doporučit. Jiný kartáč na rozčesávání už dlouhou dobu nepoužívám :-) děkuji za komentář!

      Vymazat
  2. Tangle teezer je nejlepší hřeben, rozčesává nejlíp ze všech
    HAUTE BASICS

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak, nedala bych jej už z ruky :-) Děkuji za komentář!

      Vymazat
  3. Aussie také používám, je to super šampon. A Tangle Teezer si chci co nejdřív pořídit :)

    Back to school 2015 | Beauty Essentials

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Od Aussie mi hodně vyhovuje ten broskvový, ale teď mám se švestkou a je také výborný. Tangle Teezer rozhodně doporučuji, já mám doma už dva :-) Děkuji za komentář!

      Vymazat
  4. Gumičky Invisi Bobble sú jedinečné, neťahajú vlasy, neuzlia vlasy, dobre držia, vyzerajú vo vlasoch štýlovo a sú skrátka iné ako bežné gumičky. Som s nimi veľmi spokojná.
    Janka Bianka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Presne tak. Jine pouzvam uz jen minimalne, ale tyto mam vzdy pri sobe :-) dekuji za komentar!

      Vymazat
  5. Ahoj, zajímavý článek

    OdpovědětVymazat
  6. Zdravím, zajímavé čtení. před nedávnem jsem si z důvodu vypadávání vlasů jsem pomýšlela nad touto možnosti , ale nejdříve bych chtěla vyzkoušet, že si dám zkrátit vlasy a budu používat kvalitní vlasovou kosmetiku na růst vlasů. A budu doufat, že mít růst vlasy. Z pozdravem.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig