neděle 31. července 2016

Výletníci v Zooparku Berousek Doksy

Pěkný nedělní večer,

sice víkend již končí, ale protože jsou prázdniny a určitě se někomu bude hodit tip na fajn výlet, tak se ráda o jeden takový podělím :-)





Včera jsme se s rodinkou vydali směr Doksy (ty u Máchova jezera), ale ne s cílem nějakých vodních radovánek. Zcela náhodou jsem totiž zjistila, že se tam nachází menší zoopark, a tak jsme si udělali výlet. Holky milují zvířata, a přiznám se, že i já mám velmi ráda návštěvy různých zoo, zooparků, farem apod.
Jelikož vím, že rodina Berousků se o svá zvířata velice dobře a s láskou stará, byla tato cesta "sázkou na jistotu", dá se říct. A opravdu. Nebudu přehánět, když ihned na úvod řeknu, že to stálo za to! :-)

Ale pěkně po pořádku. Co jsme hodně ocenili ihned na startu, je parkoviště přímo v areálu - ano, maličkost, mohl by někdo namítnout, ale určitě mi dá každý s malými dětmi za pravdu (a asi nejen ten), že je to veliké plus.

A k samotné prohlídce. Zvířata mají nádherné výběhy, vše krásně čisté, upravené, uklizené. Je ihned na první pohled poznat, že se jim zde věnují a nestrádají. Celý Zoopark není sice veliký (tedy s porovnáním s např. menšími zoologickými zahradami, ale zase třeba větší než Zelčín, o kterém jsme vám zde již psala loni), ale musím říct, že pro nás to bylo ideální. Ono jsme se totiž "zasekli" ihned u prasátek, kde jsme strávili asi tak půl hodiny a div neuvažovali, že bychom si jedno odvezli domů (ano, ty si tady opravdu můžete zakoupit). Poté přišli na řadu bílí lvi, tygři, puma, zebry, velbloudi a hlavně poníci. Na ty nesmím zapomenout, protože o konících slyšíme od holek poslední dobou denně, a tak pokud je možnost svezení, vždy ji využijeme :-)

Byli jsme také rádi za možnost občerstvení, které nabízí malý stánek.

Určitě vás také zajímá, jak je to s cenami. Tak za parkování jsme zaplatili 50,- , vstup na osobu je také 50,- (děti do 1 roku zdarma myslím) a za jízdu na ponících 40,-. Za mne mi to přijde jako velice slušné a navíc, když vidím, jak dobře se zde zvířata mají, jak se k nim všichni hezky chovají a jaký k nim mají přístup, tak si ráda i připlatím či zakoupím něco na podporu chodu tohoto zooparku.

Ano, uznávám, že tento článek je plný superlativů, protože tak to prostě je, my včera byli opravdu hodně nadšení, a je snad jediné mínus, které bych mohla uvést - máme to trochu z ruky, bydlet blíže, tak zde trávíme co chvíli :-)

A teď pár fotek ;-)










Ta krásná velbloudí kukadla holky naprosto uchvátila :-) 



Mají zde také moc krásný kolotoč. Holky nejprve škemraly o kolečko, a tak jsme to zkusili, no ještě se ani nestačil roztočit a nějak je přemohl strach. A víte co? Nebyl vůbec problém lístky vyměnit za další jízdu na poníkovi :-) 



Krásná panteří koťátka. Byla možnost se s nimi i vyfotit, ale jelikož jsou naše holky trochu bázlivější obecně, tak jsme neriskovali, aby z nich " panteří kočičky" neměly při bližším kontaktu šok :-) Holt si ještě radši počkáme a zkusíme třeba příště :-) 




Milovaná jízda na poníkovi. Ano ano, o prasátkách a poníkovi teď slyšíme co chvíli :-) 



Už jste zde někdy byli? Máte nějaké tipy na podobné výlety?

SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig