včera jsem vám ukazovala na Instagramu a FB tento otočený kynutý koláč, a protože jsem si říkala, že třeba nebude špatný (a nebyl), tak jsem vám nafotila postup.
Takže nejprve jsem si připravila kynuté těsto. Potřebujete:
1 droždí
1 hrnek vlažného mléka
cca 1/2 kg hladké mouky
1/3 hrnku cukru
Z droždí, 1/3 hnku mléka, trochy cukru a mouky nechte vzejít kvásek (cca 20 minut).
Následně přidejte zbylé suroviny (mouku dávejte postupně) a vymíchejte hladké nelepivé těsto, které necháte cca 1,5 hodiny kynout v teple.
Do koláčové formy dejte nastrouhaná jablka (cca 3 hrnky) - ja ještě dala i pečící papír, abych měla jistotu, že půjde vyklopit.
Pocukrujte moučkouvým cukrem.
Těsto vyválejte či vytáhněte (jako jsem to udělala já), položte na jablka a trochu zamačkejte. Vidličkou udělejte dirky a dejte péct na 180 stupňů cca na 20 minut (uvidíte, jak těsto vyběhne a zezlátne.
Ještě teplé překlopte a dejte na koláč rozpustit pár hoblinek másla. Také můžete polít javorovým sirupem.
Výborný je jíst jej ještě trochu vlažný (druhý den můžete přihřát v mikrovlnce) a se šlehačkou.
Dobrou chuť!
To nevypadá špatně :)
OdpovědětVymazatVítejte u Mišky
A i to chutná dobře :-)))
VymazatJéé, děkuji za recept :-) hned si ho jdu napsat.
OdpovědětVymazatNela z blogu Růžová rtěnka
Není zaš :-)
Vymazat