Pěkný večer, kuchaříci,
v těchto vedrech je fajn trochu odlehčit a vaření si tak nějak urychlit, jak jen to je možné. Na druhou stranu urychlení se nesmí rovnat "nedobrou"chuť či odbývání se. Proto mám pro vás pár pravidelných tipů...
Snídaně
Prázdninová rána jsou u nás spíše pomalejší a dost často v podobě kaší či bílého jogurty. Obojí vždy dochutím granolou, ovocem a oříškovým máslem - nyní je u nás favoritem kokosová varianta.
Jsou ale dny, kdy si cácorky řeknou, že by rády změnu, která třeba tentokrát byl klasický ohřátý párek nebo namazaná houska s marmeládou.
Polévky
Přestože přes léto příliš nepolévkujeme, tak klasická česnečka s bramborem nebo hrstková polévka ve vývaru přišly k chuti.
Obědy a večeře
Většinou se v teplých dnech snažím využít rychlého vaření v podobě těstovin či těstovinových salátů. Přihodím do horkovzdušné fritézy nějakou drobnost jako stripsy či rosti a doplním zeleninou, kterou už pomalu sbíráme i na zahradě.
Pizza je vcelku fajn variantou na letní dny. Těsto si můžete udělat totiž z více dávek a pak jen vytahovat z lednice, když máte chuť. Pečení je rychlé a zdobení je jen na vás :-)
Kromě těstovin jsou u nás hodně populární i klasické pečené brambory a rýže. To na vše možné způsoby.
Dost často také zapínáme venkovní gril. To jsou pak skvělé burgery či grilovaná cuketa.
Výbornou variantou odlehčené večeře je i pečená zelenina se sýrem či jednoduše obložené pečivo s hromadou ovoce a zeleniny.
Sladkou tečkou je pak zákonitě zmrzlina v jakékoli možné formě a verzi :-)
Sladké a slané pečení
Během prázdnin nemusím tolik myslet na klasické školní svačiny, a tak pečení trochu utlumuji. Bageta či burger bulky stačí 1-2x do týdne a sladké (hlavně koláče) pak podle nálady a ovoce na zahradě..
Během léta myslím i na zimu, a tak nakládám na různé varianty likérů - například na ořechovici. či chystám sirupy. Levandulový já osobně miluji.
Dobrou chuť!
Žádné komentáře
Okomentovat
Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.