čtvrtek 28. července 2022

Sophie Hannah: Dokonalé děti (19/2022)

 Pěkné poledne, knihomolové,

blíží se víkend, a tak je čas si vybrat nějakou knihu, kterou si můžete zabalit s sebou k vodě. A já mám samozřejmě i jeden tip... :-) 

Kniha Dokonalé děti od Sophie Hannah mne zaujala v podstatě svým názvem. Byla jsem zvědavá, co se za ním skrývá a jaká bude pointa. A jak už i úvodní slovo dokáže napovědět, tak se příběh začne odehrávat v době, kdy Beth náhodou narazí na svou bývalou kamarádku. Vidí ji sice z dálky, ale ví že to je ona. Jen ji "něco" nehraje.... 


To "něco" je fakt, že přestože se již cca dvanáct let nevídají, tak Floře dělají společnost dvě děti, které ale jako by nevyrostly. Jsou stejné i věkem nezměněné jako tomu bylo před mnoha lety. Jak je to možné? A proč, když se Beth rozhodne Floru a jejího manžela nakontaktovat, oba tvrdí, že žijí v Amerie a jejich děti jsou dospělé. Začíná Beth ztrácet rozum a vidí přeludy nebo je to vše trochu jinak?. 


Za mne velice povedené dílo, které stojí za pozornost. Je jiné, jedinečné a velice rychle čtivé. Za víkend jej máte "přelouskané" a určitě vás překvapí.... :-) 
SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig