pondělí 26. června 2023

Denisa Cziglová: Jak to celé přežít a nezbláznit se (26/2023)

 Pěkný pondělní podvečer, knihomolové,

číst tuto knihu nebylo vůbec lehké. Naopak... 


Denisu sleduji na Instagramu už docela dlouho, ale prvotním impulzem byly zajímavé recepty a vaření. Pakliže v nějakém příspěvku uváděla Evžena, přiznám se, že jsem v první chvíli myslela, že se jedná o nějakého bývalého z toxického stavu. No až po čase a trochu více soustředění se mi došlo, že to tak úplně není. I když tedy toxický vztah Denča (snad nevadí familiérnost) s Evženem vlastně opravdu měli a bylo potřeba to ukončit. O tom boji je vlastně celá tato kniha. Navíc doplněná fajn recepty. 


Knihu jsem si objednávala v době, kdy se Evžen začal opět probouzet a dělat problémy. Začala jsem o to více sledovat Denisu, držet jí palce a věřit, že to jak Evžena "uspala" před lety, tak se to povede i nyní. Je zajímavé číst knihu, která je skvěle podaná, lidsky napsaná a u které znáte, jak v tu dobu končí. A zároveň sledovat aktuální dění. Víte, že vaše hrdinka (a že jinak prostě Denča označit nejde, protože klobouk dolů před vším, čím si prošla) teď zápasí znovu. Ten boj nevede jen za sebe, ale i za svého manžela a hlavně za svoji malou holčičku, která prostě mámu potřebuje. 
Knihu jsem dočetla v den, kdy Denisa oznámila, že dosavadní léčba nezabírá. Ještě stále je jedna možnost - šance a asi teoretiky léčba v zahraničí třeba do budoucna, pokud na tuto léčbu bude kladná reakce. A já věřím že bude! Musí! 

Těžká kniha svým obsahem, silný příběh a mé přání do budoucna, kdy bych si ráda přečetla pokračování, kdy Evžen konečně dostane knock out a potáhne... no víte kam. 

SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig