Pěkný večer, kuchaříci,
Před novým týdnem si můžeme promyslet, co tentokrát vařit. Já to tak dělám každý týden a podle “jídelníčku”, co si dopředu promyslím, i nakupuji.
Snídaňové lívance, croissanty či francouzské tousty postupně doplňuje i jogurt s mussli, který bývá u nás často právě přes léto, jelikož osvěží.
Polévky postupně trochu utlumujeme - přecijen bývá teplo, ale i tak vývarujeme co chvíli.
Těstoviny se zeleninou a tuňákem + Salát s eidam šneky
Klasická krupicová kaše + Špenátové tortily plněné masovou směsí
Kus kus se zeleninou a masem + Maso se zeleninou pečené ve smetaně s rýží
Bramborák +Vinná klobása s pečeným bramborem
Obložený rohlík + Rýžové nudle na asijský způsob
Salát s plněným knedlíkem+ Omeleta vaječná
Těstoviny s prstem a tuňákem + Salát
Sekaná se salátem a kváskovým chlebem
Sladké pečení kvůli snídaním a školním svačinám nesmí chybět. Často třeba ve formě štrůdlu či sladkého (např. Mrkvového) chlebíčku
Svačinkové tipy:
Dobrou chuť!
Krásne umelecké diela :) Zaujímalo by ma, ako chutia špenatové tortily :) Boli domáce alebo kupované?
OdpovědětVymazatMoc děkuji za hezké komentáře - i u ostatních článků. Velice si toho vážím. Co se tortil týče, tak byly kupované a moc dobré. Doporučuji.
Vymazat