středa 21. srpna 2024

Chvilka v kuchyni #30 - 31/2024

Pěkný večer, kuchaříci,

Cácorky si užívají prázdniny, soustředění a tábory, a tak často teď vařím jen pro mě a manžela. Tím pádem jsou ta jídla opravdu rychlá a odlehčená. Chcete se inspirovat?

U snídaní jsme dost konzistentní a držíme se francouských toustů (hlavně o víkendech), jogurtu s mussli a kaší.  Ty jsem si oblíbila u Big boye :-) 

 

 

Polévka jednou za čas je fajn rychlá varianta - a stačí zeleninový vývar s velkým množstvím nudlí. 


Obědy a večeře jsou různorodé a barevné.. :-) 
 

Těstovinový salát s brokolicí + Salát co dům dal s vejcem

 
Salát co dům dal s bavorskou klobáskou + “Ham and eggs” 

 
Řecký salát se šneky z listového těsta + Těstoviny s pestem

 
Malé grilovaní a cottage placky + Rizoto

 
Tousty s domácí paštikou + Kuře na paprice

 
Kus kus se zeleninou + Řízečky z panenky s brkaší

 
Těstoviny s tuňákem + Salát se zelím a větou

 
Grilování - pikantní klobáska a pikantní kotleta

Domácí pečení jsem tentokrát vyměnila za nepečené tiramisu :-)


Dobrou chuť!
SHARE:

2 komentáře

  1. Mňam... Francúzske tousty by som si tiež dala a milujem tiramisu! Nepečené tiramisu robil aj otec môjho priateľa. Mohla by si na neho pridať recept?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji za komentář. Tiramisu dělám jednoduchým způsobem - z vrstvy piškot, které lehce namočím v kávě, a vrstvy krému (ten chystám z mascarpone a vyšlehané smetany, do které dám smetafix, aby udržela tuhost). takto nachystám většinou dvě vrstvy, posypu kakaem a nechám pár hodin odležet :-)

      Vymazat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig