pátek 16. října 2015

Lev Nikolajevič Tolstoj - Vojna a mír

Pěkný den všem,

počasí je poslední dny vcelku zamračené, a tak to až svádí k zavrtání se a čtení  knih. Já sice tolik času na větší čtení poslední dobou nemám, ale našla (no spíše znovu objevila) jsem něco velice podobného a stejně dobrého - audioknihy. Výhodou je, že u jejich poslechu mohu dělat i jinou činnost - vařit, malovat s dětmi, háčkovat atd.
Kdysi jsem je poslouchala velice ráda a proto mne potěšilo, když jsem se k tomu díky webu audioteka.cz mohla vrátit.




Jako první audioknihu jsem si vybrala Vojnu a mír. Asi nemusím sáhodlouze představovat dílo od Lva Nikolajeviče Tolstého, o kterém se děti učí už na základní škole. Já mám tuto klasiku velice ráda. Četla jsem ji i viděla filmové zpracování, a proto jsem byla velice zvědavá na audio verzi.

Život rodin Rostovových a Bolkonských ovlivněný historickými událostmi je v audioknize zachycen velice bravurně a emotivně. Úžasné výkony Viktora Preisse (kníže Bolkonský) a Eduarda Cupáka (hrabě Bezuchov) o to více dojem z poslechu umocňují. Opravdu jsem si jej velice užívala a ráda se k němu budu vracet. Taktéž ostatní postavy ztvárněné Janou Hlaváčovou, Jorgou Kotrbovou, Danielou Kolářovou, Vladimírem Rážem a dalších vás vtáhnou lehce do děje z prostředí ruské vyšší společnosti své doby. Nemohu ani opomenout hlas Vladimíra Munzara, jež nás jako vypravěč celým dějem trvajícím něco málo přes 4 hodiny provází.

Pokud vás tato audiokniha zaujala, můžete ji zakoupit ZDE.








Posloucháte audioknihy? Jaká je ta nej a proč? :-) 
SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig