úterý 25. října 2016

Tvořivý týden #40

Hezké úterý, tvořivci,

jaký jste měli tvořivý týden? Já tentokrát odložila šicí stroj a pojala to trochu jinak. Však jste si určitě všimli, pokud mne sledujete na sociálních sítích.

Tak jdeme na ukázku, co říkáte? :-)


Mám hodně ráda duté šály všeho druhu - dlouhé, kratší či nákrčníky. Vždy ale chci, aby byla taková, že se do ní dá v případě potřeby schovat (a hlavně zahřát) půl obličeje

A takový je i tento nákrčník háčkovaný z vlny jumbo na větším háčku. Je nadýchaný, opravdu hodně široký a aby se lépe nosil, tak jsem jej po straně opatřila stahovacím páskem



V pátek jsme se s holkami rozhodly, že si uděláme lehce tvořivý víkend. Nakoupily jsme krepové papíry, ozdoby na podzimní věnce a do zásoby nasbíraly pár kaštanů. 



Zvířátka jsme ještě nestihly udělat, ale už máme nasbíranou plnou misku. Prostě jen tak na ozdobu :-) Myslím, že je brzy použiji i jako dekoraci k nějakým fotografiím kosmetiky, co myslíte... :-D


Aby to nevypadalo, že doma vyrábím pořád jen něco já, tak i holky se hodně zapojují. Teď máme "období nůžky a lepidlo". Sice se stříháním pravidelných tvarů ještě musím pomáhat, ale jinak je musím pochválit. Nástěnka se nám pomalu plní, a tak jsem objednala ještě síť právě na věšení nových výtvorů :-) 

A ano, uznávám to, tohle období si s holkami hodně užívám! :-) 



Baví mě si občas trochu vyzdobit dům podle ročního období. Nejčastěji to je pomocí květin, aranžování různých "blbůstek" nebo s pomocí věnců. 

Mám pár korpusů, které jsem kdysi omotala vlnou a ty pravidelně recykluji dokola a dokola :-) 



Někam jsem si "moc dobře" uklidila tavnou pistoli (ehm, stejně uklízením a přerovnáváním postižení mě jistě pochopí :-D), a tak jsem vše přivazovala bavlnkou. Výhodu to ale má - holky mohly pomáhat bez toho, aby lepidlo bylo všude. 



Jutová stužka vypadá opravdu moc hezky, ale tedy spotřeba je vcelku veliká, i když se to tolik nezdá. Na běžný korpus "padly" 4 metry stuhy.


V neděli jsem si přivezla tři dýně, a tak bylo jasné, že hned druhý den jsme se do nich s holkami pustily. Po cca 3 hodinách jsem měla dvě zpracované - dužina zčásti zamrazená, hotová marmeláda se chladila a dvě strašidýlka  Jack O´Lantern na zahradě zabydlená. A protože ještě jedna dýně zbývá, určitě ji nenecháme jen tak "ladem" a brzy s ní také něco provedeme :-)



Tak a já jdu zasednout k vlně a háčku, ať se vám mohu brzy pochlubit novým kulichem ... :-) 

SHARE:

2 komentáře

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig