čtvrtek 26. ledna 2017

Boj s rýmou (nejen) u dětí se Saloos

Hezký večer,

mám pocit, že poslední dny a vlastně týdny se snažím udržet sebe a svou rodinu zdravé zuby nehty.  No a tak bych se ráda podělila o mou zkušenost  ohledně léčby "rýmičky"...

Před pár dny jsem náhodou narazila na e-shopu Folly na dětský nosní balzám a olejíček Nosánek. Jelikož to u nás funguje během zimy tak, že holky přes týden nachytají vše možné, v pátek odpoledne se to začne projevovat a o víkendech léčíme - ten, kdo má děti ve školkách či školách naprosto přesně ví, o čem mluvím, tak se hodí každý povzbuzovač zdraví. 



Než se pustím do samotné recenze, tak jen pár slov k e-shopu. Já jej do té doby této objednávky neznala a klikla na něj v rámci nějaké reklamy tuším na Facebooku. mojí rozhodně zajímavou nabídku výrobků a co oceňuji, to je ručně psaný vzkaz k objednávce. Vím, že pro někoho je to maličkost nebo naopak zbytečnost, ale přiznám se, že mám takový přístup ráda.  Tak to jen taková vsuvka.


Začnu dětským nosním balzámem. 
Asi jako každý, tak já ani holky nesnášíme, když máme při rýmě suchý, bolavý a rudý celý nos. U dětí je to o to horší, že jim jen tak nevysvětlíte, jak si to tím kapesníkem (ukradeným ručníke, utěrkou z kuchyně či rukávem od trika) opravdu dřít nemohou... Já v takovém případě hodně sahám po klasické vazelíně z lékárny či po Bepanthenu. Ale říkala jsem si, že třeba podpoření v podobě bylinné masti by nemuselo být vůbec na škodu. 
No a měla jsem vlastně pravdu - balzám je tak akorát tuhý, dobře se nanáší a roztírá a velice příjemně voní. Vůně je opravdu jemná a nedráždí. Nos, respektive jeho okolí, vcelku dobře zklidní a začne hojit. Pokud se mne ale zeptáte, zda to je naprostá nutnost, tak musím říct, že není. Je to příjemný doplněk či varianta, pokud nemáte zmíněnou vazelínu, ale že by z mého pohledu "dělal něco navíc", to tedy ne. 



Druhým výrobkem je olejíček Nosánek. Ten mne,  v porovnání s balzámem, naopak naprosto nadchnul - a to nepřeháním. 
Ale postupně, jak olejíček funguje? Malou kapičku vetřete pod nos či jeho okolí, čímž vlastně postupbě "dýcháte" bylinné esence, a dochází tak k léčbě rýmy - to z mého laicky nelékařského pohledu.
Vůně oleje je velice jemná, příjemná a opět nevtíravá. Díky olejíčku se vám vlastně začne léčit i případná postižená pokožka pod nosem. 
Narovinu, nečekejte nějaký wow efekt, jako když si např. do nosu stříknete sprej, tak to nefunguje. To uvolnění je postupné, ale zase mi poté příjde, že má dlouhodobější trvání



I když je Nosánek určen hlavně pro  děti, tak jsem jej vyzkoušela i na sobě - již od cca Vánoc se mi postupně vrací problém s dutinami (má každoroční zimní "radost") a neustálé používání nosního spreje nevidím jako "čupr" vaiantu. Poslední týden si každý večer před spaním kápnu dvě kapky a to vám je po chvíli úleva....

Pokud tedy bojujete s rýmou podobně jako já, tak tento olejíček za vyzkoušení rozhodně stojí!


Poraďte mi, jak bojujete s virózami, kašlíkem a rýmičkou? :-)

SHARE:

2 komentáře

  1. Zdeni, ja v lekarne na odreny nos od rymi kupuji Tesarovou mast. Existovala uz za doby co jsem byla mala ; )
    Dekuji za recenzi hl. na ty kapicky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za tip, Ivet, tu masticku neznam. Hezkou neděli! :-)

      Vymazat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig